• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Борги доведеться погашати

Переважна кількість абонентів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» сумлінно розраховуються за отримані комунальні послуги з централізованого теплопостачання на гарячого водопостачання. Проте, на превеликий жаль, існують і такі, які протягом багатьох років ухиляються з тих чи інших причин від сплати по отриманих рахунках. Саме з такими громадянами працює група по роботі з боржниками, яка існує при Сервісному Центрі нашого підприємства.

Працівники цієї групи активно використовують усі методи роз’яснення при роботі із боржниками. В разі, коли методи роз’яснювальної роботи не дають результатів, доводиться впроваджувати заходи щодо примусового стягнення боргу після винесення рішення суду і залучення працівників Державної виконавчої служби (ДВС).    

Успіхом увінчався минулий тиждень роботи цієї групи. Вже довший час увагу працівників нашої групи  привернув до себе пан Роман, що проживає в обласному центрі і мешкає на вулиці Гната Хоткевича. Цей громадянин створив значну суму боргів (понад 18 000 гривень), яку утворив протягом останніх п’яти років, систематично не погашаючи рахунки за теплопостачання і не реагуючи на численні звернення. Довелося звернутися до працівників Державної виконавчої служби та суду, щодо примусового стягнення заборгованості.

Після появи в квартирі боржника головного державного виконавця та дільничного представника поліції, які наклали арешт і вилучили, в рахунок погашення боргу, побутову техніку, ситуація радикально змінилася.

На другий день після візиту представників влади, боржник прийшов до ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» для погодження погашення заборгованості. 07 лютого ним було сплачено в рахунок погашення боргу 3,5 тисячі гривень а також  судовий збір на суму 151,80 грн. Був укладений Договір про розтермінування заборгованості, але крім того боржник повинен оплатити збір виконавчої служби і погасити всі судові витрати.

Отже, слід наголосити, що борги по комунальних послугах все одно доведеться погашати. Не варто доводити до втручання суду та працівників Державної виконавчої служби.  

  Нагадуємо, що споживачі можуть скористатися програмами житлових субсидій  чи реструктуризації заборгованості.