• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Пт: 8-16
    Обід: 12-13

ВІТАЮ З ЮВІЛЕЄМ!

01.02.2021

Шановні працівники ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»!

55 років тому, 01 лютого 1965 року,  на базі 19 дрібних котелень та 14,8 км теплових мереж було утворено об’єднання квартальних котелень м. Івано-Франківська. Так було започаткувано наше підприємство.

За пройдений час воно сформувалося і розвинулося у провідне теплогенеруюче підприємство Прикарпаття. Сьогодні теплоносій виробляють 33 котельні,  протяжність теплових мереж сягає біля 130 км у двотрубному вимірі. Ми подаємо теплоносій до 542 багатоквартирних житлових будинків, 31 лікувальному закладу, 18 дошкільним навчальним закладам, 12 закладам дозвілля дітей та юнацтва, 4 школам-садочкам,  8 об’єктам культури 2 закладам  спеціальної освіти (НРЦ); 6 дитячо-юнацьким спортивним  школам (ДЮСШ); 26 ліцеям  і гімназіям.

За роки незалежності підприємство взяло курс на розвиток і модернізацію теплогенеруючого обладнання котелень, ЦТП, впроваджуючи провідні енергозберігаючі європейські технології.

Чільне місце в діяльності підприємства займає співпраця із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), з міжнародною Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та залучення грантових коштів Шведської Агенції Міжнародного Розвитку (SIDA) та уряду Швеції.

Наприкінці 2016 року запрацювала модернізована котельня на вулиці Військових Ветеранів, 8а, де замість застарілих жаротрубних котлів було встановлено чотири італійських котли «RIELLO» потужністю 2 МВт кожний.

У 2017 році запалав вогонь у топці новоствореної котельні на вулиці Тролейбусна, 40а, яка виробляє теплову енергію, спалюючи відходи деревини (біопаливо), потужністю 4 МВт. Спроектували і змонтували новітню котельню на біосировині компанія «ENERSTENA» Литовської Республіки.

У цьому ж році запрацювала модернізована котельня на вулиці Медична, 17а, яка забезпечує тепловою енергією два соціально-важливі медичні об’єкти. Тут було встановлено два газових котли італійського виробництва «RIELLO» потужністю 820 КВт кожний і котел на біосировині виробництва котлозаводу  «KRIGER», потужністю 800 КВт.

У лютому 2020 року була урочисто здана в експлуатацію реконструйована котельня, що на вулиці Довга, 68а, де за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти уряду Швеції компанією «ENERTEX» було встановлено стальний водогрійний жаротрубний газовий котел потужністю 9 МВт (виробник ICI Caldaie S.p.A. Італія) з тягодуттєвим обладнанням, автоматикою безпеки, автоматикою регулювання котлових параметрів з повністю автоматизованим газовими пальником (виробник Німеччина WeisHaupt маркаWM-G50/2-A)  та автоматизованою системою захисту.

Враховуючи постійнозростаючу вартість природного газу на підприємстві нині діють 9 котелень на біопаливі (відходи деревини). Для забезпечення своїх потреб в електричній енергії нині на підприємстві працює 4 когенераційні установки загальною потужністю 3,7 МВт.

На сьогоні автоматизовано і десмпетчеризовано 22 котельні, що працюють без залучення чергового обслуговуючого персоналу в повністю автоматизованому режимі.

Для більш раціонального споживання теплової енергії по місту встановлено 56 індивідуальних теплових пункти.

Велику увагу приділяється на підприємстві заміні зношених теплових мереж на сучасні попередньо-ізольовані труби. Щороку виконується заміна теплових магістралей в межах до 05 км у двотрубному обчисленні. Це суттєво зменшує втрати тепла при транспортуванні теплоносія.

Колектив підприємства з гордістю може оцінювати пройдений шлях. Не в кожному обласному центрі можна спостерігати настільки бурхливе впровадження високоекономічної передової європейської технології. Ми не зупиняємося на досягнутому і хочемо з оптимізмом дивитися у прийдешні роки.

Тож вітаю трудовий колектив ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з такою значною датою в його історії. Бажаю нових досягнень і здобутків на ниві забезпечення комфортних умов життя мешканцям обласного центру Прикарпаття.

З повагою

Директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Євгеній ГЕРАСИМЕНКО.