• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

В Івано-Франківську реконструювали чотири котельніperevedut-kotelni-na-biotoplivo

Інтернет-сайт «Тримай курс» – 31.03.2015 17.28

Інтернет-сайт «Firtka.if.ua» – 31.03.2015 21:32

Інтернет-сайт «ifPortal.net» – 01.04.2015 р. 8:04

     Відповідно до державної програми енергозбереження в м. Івано-Франківську було проведено реконструкцію чотирьох котелень ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”, які після реконструкції почали використовувати у вигляді палива відходи деревообробного виробництва, а саме тирсу, тріску, пелети.

      Найбільш цікавим об’єктом, з точки зору технологічності, є котельня, збудована на замовлення управління МНС в Івано-Франківській області, пише Фіртка з посиланням на прес-службу МВК.

      Паливом для цієї котельні є гранули з деревини (пелети), які є екологічним, поновлюваним та вуглецевонейтральним паливом. Їх виготовляють в основному з відходів деревини, тому вони є відносно дешевим видом палива. Такі гранули виробляють в десятках, а може й в сотнях місць України.

     Вкзана вище котельня представляє собою конструкцію з двох метало-каркасних модулів. Один з модулів – це холодний механізований склад палива з запасом палива, розрахованим на безперебійну роботу котельні протягом трьох діб при температурі навколишнього середовища -20°С. В другому модулі розташовані котельний зал, кімната оператора і санвузол.

     Котельня обладнана системою автоматики, що забезпечує роботу основних її функціональних елементів у автоматичному режимі. Зокрема, така система підтримує температуру теплоносія на рівні, визначеному температурним графіком з прив’язкою до температури зовнішнього повітря. Тобто якщо температура на вулиці знижується, то автоматично підвищується температура теплоносія (і навпаки – якщо підвищується температура навколишнього середовища, то знижується температура теплоносія). Це дозволяє, з одного боку, надавати якісні послуги споживачу – виключається фактор недогріву або перегріву, а з іншого – забезпечує економніше і ефективніше використання палива. Подача палива в топку котла з бункера теж здійснюється автоматично.

     Автоматика котельні забезпечує передачу всіх параметрів і режимів роботи обладнання через мережу Інтернет на комп’ютер в офісі підприємства, що дозволяє диспетчеру постійно в режимі “он-лайн” контролювати роботу котельні. Крім цього, в котельні встановлено систему відеоспостереження із виведенням зображення з камер на диспетчерський комп’ютер

      Враховуючи те, що наша країна є одним з найбільших постачальників гранул в країни Європи – будівництво таких котелень дозволяє нам суттєво зменшити споживання природного газу і викиди шкідливих речовин в навколишнє середовище і, в свою чергу, дає нам надію стати розвиненою європейською енергонезалежною державою.