• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

День Вишиванки – особливе свято

19 травня, у третій четвер місяця, як було запроваджено в Україні, відзначається День Вишиванки. Це – особливе свято, що припадає на звичайний робочий день. А враховуючи, що цього року ми відзначатимемо його під час повномасштабної війни з російським агресором, свято набуває особливого сенсу.

День Вишиванки – ідентифікація приналежності кожного свідомого українця до Української Нації. Вишиванка – визнання національних коренів, що впродовж сторічь супроводжують українця від колиски. У кожному регіоні візерунок особливий, але в цілому – це ключ до національної тотожності представників найдавнішої Нації Хліборобів і Воїнів на планеті.

Здебільшого у вишиванці застосовуються два кольори: червоний і чорний. «Червоний – то любов, а чорний – то журба», співали у відомій пісні «Два кольори» Дмитро Гнатюк і Квітка Цісик. Радянські ідеологи не усвідомили, що кольори вишиванки – це кольори визвольного, бойового Бандерівського Прапора – Прапора боротьби за Волю України.

Нині на терені України точиться повномасштабна війна: танкові атаки, бомбардування, артобстріли, ракетні удари по військових об’єктах, економічних структурах, житлових комплексах України. Гинуть люди, руйнуються міста і села, державна інфраструктура.

Проте нині Українська Нація монолітна, як ніколи. Саме тому свято Дня Вишиванки набуває особливого сенсу.

Працівники ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» прийшли цього дня, одягнувши  свої найкращі вишивані оздоби.