• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Пт: 8-16
    Обід: 12-13

До уваги керівників ОСББ та управителів житлових будинків.

До уваги керівників ОСББ та управителів житлових будинків.

PF1 Угринорвський 0710

Початок опалювального сезону невпинно наближається. Проте слід нагадати всім керівникам новостворених ОСББ та новопризначеним Управителям багатоквартирних житлових будинків про необхідність укладання Угод з теплогенеруючими підприємствами (зокрема мова йде про ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»). Саме про це наголошує і застерігає заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Угриновський.

«Керівникам ОСББ та Управителям житлових багатоквартирних будинків необхідно звернутися до ДМП «ІФТКЕ» для укладання Угоди «Про забезпечення передачі (транзиту) теплової енергії та гарячої води внутрішньобудинковими мережами і розмежування відповідальності сторін при наданні послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води», – зазначає І.Угриновський – Також необхідно укласти Угоду «Про технічне та аварійне обслуговування житлового будинку».

Дехто з керівників новостворених ОСББ та управителів багатоквартирних житлових будинків до кінця не усвідомлює, що послуги з централізованого постачання тепла без укладання цих Угод самі по собі не з’являться. Все вимагає відповідного юридичного оформлення. Тому укладена Угода між надавачем централізованого опалення і новоствореними керуючими структурами (балансоутримувачем) житлових багатоквартирних будинків передбачає відповідальність перед квартиронаймачами за постачання тепла в оселі. Цими Угодами необхідно, так би мовити, замовити послугу у ДМП «ІФТКЕ». Без укладання цих Угод ДМП «ІФТКЕ» не вправі подавати на будинок тепло.

Не менш важливою є Угода «Про технічне та аварійне обслуговування житлового будинку», аби в разі виникнення нештатних чи аварійних ситуацій під час зимового періоду мати можливість отримати своєчасну, кваліфіковану допомогу спеціалістів. Цю Угоду керівники ОСББ чи управителі багатоквартирних житлових будинків можуть укласти не лише з керівництвом ДМП «ІФТКЕ», а й з іншими організаціями, які мають відповідні Ліцензії на виконання подібних робіт.

Споживачі централізованого теплопостачання повинні розуміти, що після укладання Угоди виконавці робіт (а це ДМП «ІФТКЕ» чи інші ліцензовані установи) несуть повну відповідальність з підготовки внутрішньобудинкових систем (гідравлічне випробування і ліквідація аварійних ситуацій, промивка забитих ділянок внутрішньобудинкової системи чи батарей) напередодні початку подачі тепла в оселі громадян та виконання усіх можливих аварійних робіт під час опалювального сезону.

Недостатнім є лише проголосити про свою незалежність управління багатоквартирним житловим будинком. Цей крок накладає відповідальність за своєчасне укладання відповідних Угод з надавачами всіх життєвонеобхідних послуг.»