• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Газета «Західний Кур’єр» № 26 (1809) від 01.07.2021

Комунальні підприємства Івано-Франківська уже готуються до роботи в осінньо-зимовий період,

Літо для комунальників – традиційна пора підготовки до зими. Роботи є багато і все треба встигнути до осені. Нещодавно міськвиконком на своєму засіданні затвердив основні заходи із забезпечення підготовки житлово-комунального господарства Івано-Франківської міської територіальної громади  до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років. Відповідно до них, керівники комунальних підприємств тавсіх організацій , які здійснюють управління житловим фондом, мають організувати проведення капітальних та поточних ремонтів основного обладнання, теплових, водопровідних і каналізаційних мереж, житлового фонду, доріг, а також підготовку снігоприбиральної техніки у терміни, затверджені цим рішенням. Тож «Західний    Кур’єр» вирішив з’ясувати, що, окрім традиційних регламентних робіт, планується виконати цього року иту межах підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.

Зрозуміло, що найбільший         обсяг робіт із підготовки до роботи в осмінньо-зимовий період мають виконати два найбільші комунальні підприємства – «Івано-Франківськтелокомуненерго» та «Івано-Франківськводоекотехпром», які забезпечують місто теплом, водопостачанням  і водовідведенням. Керівники цих підприємств для забезпечення їхньої безперебійної роботи також мають подбати і про укладання до 1 жовтня угод із відповідними організаціями на постачання природного газу та електроенергії в необхідних обсягах, а також погасити заборгованість за спожиті газ і електроенергію в терміни, передбачені затвердженими графіками. А Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи  та діяльності правоохоронних органів – розробити оперативний план дій, спрямованих на локалізацію та ліквідацію можливих аварій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання  і водовідведення усіх форм власності.

Як повідомив заступник міського голови Руслан Гайда, роботи з підготовки до зими на цих двох комунальних підприємствах уже розпочалися.

«Теплокомуненерго» виділені кошти на планові ремонтні роботи в обсязі майже 12 мільйонів гривень. Проведені гідравлічні випробу4вання на 60% теплотрас, виявлено понад 100 поривів. Тривають ремонти обладнання і теплотрас. На деяких котельнях буде замінене обладнання та збільшена його потужність, – каже Р. Гайда.

ДМП «Івано-Франківаськтеплокомуненерго», окрім поточних ремонтів обладнання 33 котелень, 25 центральних та 58 індивідуальних теплових пунктів, має впровадити автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії на трьох котельнях на вул. Биха,3, Чорновола, 47 та Коновальця, 132а  і провести повірку та ремонт усіх лічильників теплової енергії та холодного водопостачання котелень.

Запланована реконструкція котельні на вул. Матейка, 34, для якої мають закупити і встановити три котли, два пальники та інше допоміжне обладнання, а на котельні на вул. Медичній, 4 мають змонтувати котел потужністю 600 кВт. Відремонтують і когенераційну установку  на котельні  на вул. Федьковича, 91а.

Також у межах підготовки до зими заплановано замінити певні ділянки шести тепломереж, дві з яких – магістральні. Це, зокрема, 381 метр магістральної мережі від теплокамери на вул. Довгій до теплокамери на вул. Карпатській і майже 358 метрів магістральної мережі від вул. Івасюка до вул. Паркової зі зменшенням її діаметру з 530 до 325 мм. А також передбачена заміна частини тепломереж на вул. Хіміків – Тролейбусній, Довгій, Бельведерській та Флотській.

«Я сподіваюся, що підготовка до осінньо-зимового сезону відбудеться на належному рівні і ми нормально розпочнемо опалювальний сезон та пройдемо його».