• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Загальноукраїнська селекторна нарада

Загальноукраїнська селекторна нарада

2 selekt

20 липня, в залі проведення нарад Івано-Франківського «Укртелекому» відбулася загальноукраїнська селекторна нарада, яку організував і провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк. Головним питанням, що розглядалося під час цього заходу, було підготовка житлово-комунального господарства України до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

В Івано-Франківську участь у нараді взяли заступник голови Івано-Франківської ОДА Ярослав Паранюк, перший заступник міського голови Микола Вітенко, директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак та керівники комунальних підприємств міста, що відповідають за підготовку до наступного опалювального сезону у сфері забезпечення газом, електроенергією, водопровідних мереж та водовідведення.

Едуард Кругляк зазначив:«Станом на 15 липня 2016 р. в ході підготовки до осінньо-зимового періоду по всім областям перевірено 53% котелень, використано по Україні майже 500 мільйонів гривень на проведення усіх ремонтних робіт, що становить майже половину від запланованих коштів».

Едуард Кругляк та керівники структурних підрозділів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, звертаючись до керівників областей, наголосили на тому, що потрібно у прискореному режимі досягати стовідсоткових показників з виконання планових заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду, а також покращувати показники виплат заборгованостей за користування громадянами житлово-комунальних послуг.

Під час наради особлива увага приділялася питанню наближення нового навчального року і 100% готовності теплового устаткування систем виховних і навчальних закладів до опалювального сезону.

Також обговорювався фінансово-економічний стан підприємств комунального господарювання країни, стан розрахунків за спожитий природний газ та електроенергію підприємствами тепло-, водопостачання та водовідведення, а також стан забезпеченості громадян житлово-комунальними субсидіями.

Загалом було підкреслено, що підготовка до опалювального сезону проходить згідно з графіком. Наступна селекторна нарада має відбутися у двадцятих числах серпня.

Після завершення наради директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак поділився інформацією щодо нинішнього стану підготовки підприємства до нового опалювального сезону. Зокрема він зазначив, що роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 проводяться у відповідності до розроблених і затверджених організаційно-технічних заходів і підготовки підприємства, загальна вартість яких складає 6555,939 тисяч грн. Проведені роботи з гідравлічного випробування теплових мереж підприємства, протяжність яких складає 131,405 км. Через великий фізичний знос і довготривалу експлуатацію теплових мереж виявлено 82 пориви з яких 43 нині вже ліквідовано. На сьогодні ведуться роботи на семи ділянках. Проблемним питанням ремонту теплових мереж є відсутність коштів, що значно впливає на терміни виконання робіт.

Станом на 20 липня завершені ремонтні роботи на 16 котельнях та на 10 ЦТП. Нині ведуться ремонтні роботи на 9 котельнях та 18 ЦТП. І тут значною мірою позначається відсутність обігових коштів, що впливає на терміни і якість проведення ремонтних робіт. Фінансові надходження підприємства через дію Постанови Кабміну № 217 спрямовуються до НАК «Нафтогазу України», залишаючи підприємства комунального комплексу у фінансовій скруті.

Станом на 17.07.2016 р. заборгованість підприємства за спожитий природний газ по НАК «Нафтогаз України» становить 111,580 млн. грн., в тому числі пені і штрафні санкції складають 57,826 млн. грн. Невідшкодована різниця в тарифах, яка не передбачена жодними нормативними документами станом на 01.07.2016 р. для населення складає 8,190 млн. грн., для бюджетних організацій – 32,030 млн. грн.

Тим не менше, станом на 20 липня проведено діагностику 18 котлів на котельнях підприємства. Із запланованих 600 повірок приладів КВПіА на котельнях підприємства повірено 380. З початку міжопалювального сезону на сьогодні встановлено 62 вузли обліку теплової енергії. Ведуться роботи з реконструкції котельні на вулиці Військових Ветеранів, 8А. Ці роботи проводяться підрядною організацією згідно проекту ЄБРР «Реконструкція та модернізація систем централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська». Також ведуться роботи по реконструкції котельні на вулиці Медичній, 17А.

За спожитий природний газ у 2015 році у відповідності до договірних зобов’язань з НАК «Нафтогаз України» підприємство розрахувалося в повному обсязі, тобто 100%.