• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

З турботою про новий тепловий сезон

 

BMM 1На ДМП «Івано-Франківськ теплокомуненерго», як і кожного року, були своєчасно розроблені і прийняті до виконання організаційно-технічні Заходи з підготовки теплового господарства підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

Яка ситуація нині, на початку липня, просимо розповісти головного інженера ДМП «ІФ ТКЕ» Богдана Мимохода.

      Цей документ включає всі роботи, які слід якісно виконати впродовж літнього періоду, аби провести новий опалювальний сезон без зривів і аварійних ситуацій і безперебійно та надійно забезпечити споживачів теплом і гарячою водою впродовж зимових місяців, – розповідає Богдан Михайлович, – Проведено 100% гідравлічні випробування теплових мереж. За результатами гідравлічних випробувань було виявлено понад 100 поривів. На даний час ще необхідно усунути понад 40 виявлених пошкоджень ділянок теплових мереж. Також необхідно виконати капітальний ремонт вводів теплових мереж до 10 житлових будинків, теплопостачання яких здійснюється від ТОВ «СТЕК».

Нині проводяться роботи по ремонту магістральних теплових мереж діаметром 426 мм в районі вулиці Симоненка, а також мереж діаметром 273-219 мм в районах вулиць Полотнюків, Семиренка, Галицької (район Автостанції-2).

На підприємстві виконується весь комплекс робіт у відповідності з графіком поточного ремонту котелень і ЦТП, здійснюються роботи з автоматизації та диспетчеризації, встановлюється новітнє обладнання.    

Великої актуальності набувають заходи щодо зменшення питомого споживання і максимально ефективного використання газу, електроенергії та води впродовж опалювального періоду. З цією метою на підприємстві заплановано здійснити ряд заходів.

   Велика увага приділяється щодо переводу котелень на використання альтернативних видів палива. З метою переведення котелень на альтернативні види палива нині на стадії завершення перебуває виготовлення проектно-кошторисна документація модернізації котелень на вулиці Чорновола, 130 та Чорновола 47.

Проте викликає велику стурбованість ситуація, яка склалася на сьогодні в обласному центрі. Після завершення минулого опалювального сезону активізувалися злодії, які масово взялися викрадати будинкові лічильники тепла і гарячої води. Зловмисники знахабніли від своєї безкарності і демонтують не лише прилади обліку теплової енергії, а й регулювально-запірну арматуру. На даний час в понад 40 житлових будинках відбулося викрадення матеріальних цінностей на суму понад 100 тисяч гривень. Керівництво нашого підприємства вже неодноразово зверталося до правоохоронних органів, до органів міського самоврядування, до балансоутримувача житлових будинків КП «Єдиний розрахунковий центр» та до мешканців міста, аби поставити край злочинним діям зловмисників, адже вони можуть призвести до зриву і затягування початку опалювального сезону. Ми закликаємо мешканців житлових будинків бути пильними до тих осіб, які з невідомих причин виконують якісь роботи в підвальних приміщеннях, де розташовуються прилади обліку теплової енергії. Про всі подібні випадки слід негайно повідомляти відділення міліції за тел. 102, служб оперативного реагування 15-80 та до аварійної служби ТКЕ 15-82.