• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Модернізації котельні на Тролейбусній дасть можливість стати більш незалежними від ціна на газ

Модернізації котельні на Тролейбусній дасть можливість стати більш незалежними від ціна на газ

F Marcyn na Trolejb 22 02

Вчора, 21 лютого, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відвідав котельню, що на вулиці Тролейбусна, 40А на який ідуть будівельні роботи з модернізації, яка полягатиме у встановленні там котла, що працюватиме на біопаливі (деревинна тріска) потужністю 4 МВт.

Проект реалізовується коштом Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР). Переможець тендеру і виконавець робіт – литовська фірма «ENERSTENA», яка встановить обладнання власного європейського виробництва.

Нині на об’єкті тривають будівельні проботи зі встановлення фундаментів для побудови приміщень, в яких будуть розташовані: передтопок, економайзер, насосне відділення, склад зберігання деревинної сировини та інші агрегати, що забезпечуватимуть безперебійну роботу твердопаливного котла.

Слід зауважити, що нині в котельні працює потужна когенераційна установка «Caterpillar G 3520B», яка забезпечує всі потреби котельні в електричній енергії.

Директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак наголошує, що «У літній період НАК «Нафтогаз Україна» не надає лімітів блакитного палива, тому неможливо забезпечити гарячою водою мешканців обласного центру. Реалізовуючи проекти на альтернативному паливі як тут, так і в котельні на вул. Медичній, 17 ми створюємо передумови для все більшої енергетичної незалежності. Тому введення в дію новітнього котла на біопаливі сприятиме тому, аби мешканці нашого міста в подальшому не відчували дискомфорту через відсутність гарячої води».

Міський голова Руслан Марцінків залишився задоволений ходом робіт і наголосив на винятковій важливості впровадження потужного котла на біопаливі в такому великому спальному районі обласного центру Прикарпаття, яким є Пасічна.

«Це достатньо амбітний проект. У місті вже є котельні на біопаливі, але вони обслуговують достатньо обмежений сектор. А ця модернізація покликана забезпечити теплом і гарячою водою впродовж цілого року мікрорайон Пасічну. У контексті енергетичної незалежності це перший такий важливий проект, який ми плануємо запустити вже до наступного опалювального сезону. У кінцевому результаті, модернізація системи опалення дасть можливість зменшити тариф для населення, адже ми будемо менш залежні від ціни на газ», – зауважив міський голова.