• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Пт: 8-16
    Обід: 12-13

Міський голова Руслан Марцінків: ОПЕРАТИВНО ПРО СТАН СПРАВ (03 березня 2022 року)

03.03.2022

Україна бореться!

🟥 ЗАПРАЦЮВАВ КОЛ-ЦЕНТР для допомоги військовим, зокрема для допомоги з-за кордону. Номери 0342 53 58 32 та +38099 06 18 327 (на цьому телефоні працюють всі месенджери – з-за кордону можна писати). Нашим захисникам дуже потрібна амуніція. В Україні їх зараз придбати дуже важко. Потрібні каски, тепловізори, бронежилети, портативні цифрові станції, ретранслятори, автомобілі підвищеної прохідності, цистерни, фургони, пікапи, ліки. Тож звертаюся до наших громадян за кордоном: допомагайте нам закупити і доставити ці необхідні речі для наших бійців. Вони допоможуть вберегти не одне українське життя.

🟥 За минулу добу у місті декілька разів спрацьовували сирени. На щастя, окрім аеропорту внаслідок атаки з повітря у нашій громаді нічого не постраждало. Однак це не означає, що так буде завжди. Ворог підступний та, як ми бачимо в інших областях, не цурається бомбити цивільні будівлі. Тому закликаю не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Якщо немає поблизу обладнаного укриття – ховатися треба в тій кімнаті у квартирі, де немає вікон. Але є дві стіни, одна з яких несуча.

🟥 Крім того розповім як саме працює система оповіщення про повітряну тривогу. Українські радари повітряної оборони фіксують ракети одразу після того, як росія запускає їх в бік України. Якщо є шанс, що ракета летітиме до Франківська – спрацьовує повітряна тривога. Ще раз: закликаю не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

🟥 Нагадую встановити офіційний додаток «Повітряна Тривога» від Міністерства цифрової трансформації.

🟥УВАГА ВСІМ ЕВАКУЙОВАНИМ! Необхідно з’явитися для реєстрації у будь-яке відділення ЦНАПу. Будемо видавати посвідчення, які спростять переадресацію соціальних виплат. Ми повинні знати скільки є переселенців. Контактний номер 1580, 0670101580, 0500101580.

До речі, вже 60 чоловіків із числа переміщених осіб стали на облік у військоматі та ідуть служити. Бажаємо перемог всім нам!

🟥 Дуже багато наших закладів проявили свою патріотичну позиції та працюють для потреб військового часу. Наголошую: військових та тероборону забезпечує харчуванням асоціація рестораторів, за що ми їм дуже вдячні. Тож прохання людям не возити харчі на блокпости та теробороні власноруч. Ліпше привозьте продукти до ЦНАПу, тоді харчування для військових буде розподілятися рівномірно за потребами.

Також ми допомагаємо з харчами іншим містам, у яких є нагальна потреба.

🟥 Дякуємо підприємцям, що виходять на роботу, закликаю посилювати виробництво, запускати нове. Мусимо триматися! Економіка повинна працювати. ПРОХАННЯ ВСІМ максимально утримувати ціни!

🟥 Також продовжуємо розвозити матеріальну допомогу для потребуючих.

🟥 Франківськ приєднується до “флешмобу” щодо мародерів. Якщо впіймаємо когось на мародерстві – показове покарання в 20 буків по голій сраці.

🟥 Дякую усім, хто відгукнувся на моє прохання про техніку, автомобілі, повнопривідні та вантажні, про які я озвучував. Дуже багато людей відгукнулось та пропонують допомогу. Але наголошую! Мова йде про надання цих транспортних засобів в ПОСТІЙНЕ користування військовими. Адже в нас формується бойовий стрілецький батальйон, який потребує мобільності. Якщо маєте бажання ВІДДАТИ своє авто – контактний номер: 0964958780.

🟥 Велике прохання – не поширювати інформацію про розміщення наших військових підрозділів та тероборони  Не писати в соцмережах та не повідомляти будь-які адреси. Якщо ви просите допомогти та збираєте конкретні речі для захисників – вказуєте що вам треба та контактний номер.

🟥 Також нагадування – як діяти під час сирени в громадському транспорті: ОБОВ’ЯЗКОВО виходимо з транспортного засобу та направляємось в найближче укриття. НЕ прирікаємось із водієм. НЕМАЄ “я пересиджу” в автобусі, я перечекаю. Потрібно діяти правильно!

🟥 Дякую за допомогу усім, хто приносить у центральний ЦНАП на Незалежності (Стометрівка) та інші ЦНАПи всі необхідні речі: спальники, каремати, медикаменти, харчі та воду. Нагадую, що зараз там діє Координаційний центр допомоги. Він працює ЦІЛОДОБОВО 📞 Номери: (0342) 75-01-19; (0342) 75-20-41; (0342) 75-20-61, 099 157 39 11. Також, якщо вам необхідна психологічна підтримка чи консультація дзвоніть за телефоном: 📞 (097)879-73-37.

🟥 Дякуємо нашим волонтерам! Спільними зусиллями зараз в нашій громаді триває активне виробництво протитанкових їжаків, бронежилетів, маскувальних сіток.

🟥 Нагадую за БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД, що концентрує кошти на допомогу теробороні та військовим ЗСУ. Я дякую кожному, хто підтримує нашу армію фінансово і фізично!

Ми обов’язково переможемо! З нами Бог! Слава Україні! 🇺🇦