• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Міський голова Руслан Марцінків:

ОПЕРАТИВНО ПРО ГОЛОВНЕ на 14:00 (09 березня)

🔴Щойно завантажили машини з волонтеркою, які поїдуть на Суми. А вчора передали нашим військовим декілька тепловізорів та бронежилети. Дякую всім небайдужим з нашого міста та з-за кордону, завдяки яким ця допомога стала можливою та водіям, які зголосилися везти вантажі.

🔴Наші евакуаційні автобуси доїхали до Києва та інших міст. Мій заступник Микола Вітенко, що супроводжує цей рейс, каже, що вдалося вивезти людей зокрема з Ірпеня та Бучі. Три автобуси уже повертаються до Івано-Франківська. Будемо продовжувати евакуйовувати людей з гарячих точок в такий спосіб.

🔴Вчора прийшло дуже багато добровольців, щоб їхати захищати Київ. Частину з них вже відправили до столиці. Але наголошу, що для цього дуже бажано мати хоча б мінімальний досвід (або медичний, або військовий). Дякую, франківці, ми показуємо, що готові до захисту нашої держави. Низько вклоняюся всім захисникам та добровольцям.

🔴На вчорашній вечір уже 5100 людей зареєструвалися в Івано-Франківську як внутрішньо переміщені особи. Нагадую, що всім евакуйованим особам треба обов’язково реєструватися у Центрах надання адміністративних послуг.

🔴 Переселенці, які мають намір залишитися у нашому місті чи області, і зараз у пошуках роботи, можуть влаштовуватися на наші комунальні підприємства. Звертатися в Івано-Франківський центр зайнятості. Обласний: вул. Деповська, 89  : 0342 75 56 14; міський: вул. Набережна ім. Василя Стефаника, 34-Б  : 0342 547 268.

🔴Також формується список вільних площ, для розміщення підприємств, що тимчасово евакуйовані з територій, де ведуться бойові дії. Про наявні комунікації та можливості для ведення бізнесу повідомляйте за телефоном до моєї заступниці Вікторії Сусаніної  096 495 87 80.

🔴Вчора до Франківська навідався мер Канн Давид Ліснар. Не побоявся та приїхав особисто, щоб запропонувати допомогу. Тепер очікуємо гуманітарний вантаж від мерів міст Франції. Весь світ об’єднується у підтримці нашій державі. Та попри неспокійний час, Франція не стоїть осторонь. Дякуємо.

🔴Маю пряму погрозу до всіх власників готелів, хостелів, квартир: не мародерствуйте на людях! Маємо сьогодні не один факт, коли колосально піднімають ціни на житло. У Франківську немає війни, але якщо не встоїть Київ, Чернігів, Харків, інші міста – війна буде тут. Тому не мародерствуйте! Будемо жорстко реагувати на такі факти. І закликаю людей до публічного осуду. У країні, де війна, наживатися на своїх же громадянах неприйнятно!

🔴Нашим військовим допомагаємо централізовано. Особливо потребуємо військової амуніції. Є певні здобутки, які відправляємо в першу чергу на передову. Нагадаю контакт для волонтерів з-за кордону: 099 06 18 327

🔴Інфраструктура працює. Звісно, в час війни не проводяться ремонти дворів чи доріг, які ми планували, але проводимо аварійні роботи, латаємо ями, щоб забезпечувати проїзд.

🔴Життя триває і необхідно відновлювати та налагоджувати роботу всіх магазинів та підприємств. Бо це – хребет економіки. Так люди зможуть отримувати зарплати та підтримувати ЗСУ. Тож виходьте на роботу, але не підіймайте ціни! А також продумайте відхід до укриття у разі повітряної тривоги.

Дякую всім. Ми переможемо! Слава Україні!