• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

08.10.2021 – 17:01 Інтернет-сайт «Курс»  «kurs.if.ua»

В Івано-Франківську опалювальний сезон планують розпочати з понеділка, 18 жовтня. Про це в онлайн-трансляції на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами Марцінківа, найбільша проблема – затримка з підписанням договорів про ліміти на газ з НАК “Нафтогаз України”. Також до сьогодні не була відома вартість газу для бюджетних установ. У зв’язку з цим в ОДА відбулася нарада, скликалися комісії з надзвичайних ситуацій. Як повідомив Марцінків, на сьогодні визначено, що ціна газу для бюджетних установ буде пільговою, а не ринковою.

“Ще маємо один тиждень, готуємося. Найбільша проблема отримати ліміти на газ, а також підписати угоди на газ по тій пільговій ціні, про яку ми домовилися… Є проблеми з переходом на індивідуальне опалення. Ряд будинків відрізали повністю систему централізованого опалювання. Є питання непростих стосунків з облгазом. Пробуємо вирішувати, щоб опалювальний сезон розпочався вчасно. На жаль, маємо таку ситуацію, що ми не можемо достроково почати опалювальний сезон. Наступного тижня лише будуть підписуватися угоди на постачання газу”, – сказав Марцінків.

Напередодні т. в. о. директора “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Микола Тимченко повідомив, що підприємство має 500 млн грн боргу перед НАК “Нафтогаз України”. Населення боргує міським тепловикам 177 млн грн. Тому ситуація з підписанням договору про ліміти на газ дуже складна

“У понеділок ми отримали, певно, вже четверту редакцію договору. Важко вести з ними (Нафтогазом, – ред.) переговори, тому що всі ми бачимо, яка ціна на газ сьогодні: 56 000 гривень за тисячу кубометрів. Такої ціни ніхто не пам’ятає. Тому ми розуміємо позицію Нафтогазу… На сьогодні ми наполягаємо в Нафтогазі на своїх лімітах, тому що якщо ми будемо перевищувати доведені нам ліміти, то ціна згідно з договором Нафтогазу буде ринковою. Якщо ринкова ціна сьогодні 56 тисяч за тисячу кубометрів, то це неймовірна ціна, і ми не зможемо платити таку ціну за понадлімітне споживання газу. Тому ми ще в стадії переговорів, і я думаю, до кінця цього тижня або до кінця наступного тижня якесь розуміння і від Нафтогазу буде в тому числі”, – сказав Тимченко в ефірі на Суспільному.