• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Опалювальний сезон завершено. Підготовку до нового – розпочато

Опалювальний сезон завершено. Підготовку до нового – розпочато

12 MyhVas

Опалювальний сезон 2015-2016 завершено. Настав час зробити підсумки проведеної роботи по забезпеченню абонентів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» теплом та гарячою водою впродовж зазначеного часу і визначити пріоритетні завдання, які стоять перед підприємством на літній період задля успішної підготовки теплогенеруючого господарства Прикарпаття до наступного теплового сезону 2016-2017 рр. Саме про це погодився розповісти головний інженер ДМП «ІФТКЕ» Михайло Кобилянський.

Михайле Васильовичу, як пройшов опалювальний сезон? Які проблеми виникали під час минулої зими?

Опалювальний сезон, що завершився минув добре, без жодних серйозних ускладнень і збоїв. Поривів теплових магістралей за період опалювального сезону не було, втрати в теплових мережах не перевищували нормативних показників.

За період із жовтня 2015 р. по березень 2016 р. підприємство спожило 31, 8 мільйони кубометрів газу, 7,4 мільйонів КВт год. електроенергії, серед якої 6,18 мільйонів КВт год власного виробництва. За цей період було відпущено споживачам 225,2 тисячі Гкал. теплової енергії.

Під час опалювального сезону 2015-2016 завдяки плідній співпраці нашого підприємства із інвестиційною Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO) в нашому місті здійснюються і триває монтажні та пуско-налагоджувальні роботи по введенню в експлуатацію 59 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в районі вулиць Довга-Карпатська, а також Федьковича, Пасічна, Горбачевського, які мають завершитися до 1 червня поточного року. Це дасть змогу здійснювати подачу теплоносія споживачам у багатоповерхових будинках у відповідності із температурою зовнішнього середовища, а це у свою чергу дасть можливість суттєво мінімізувати втрати на транспортування теплоносія, економію енерговитрат і, зрештою, позитивно вплине на зменшення фінансового навантаження.

Ми не залишаємо без уваги впровадження і вдосконалення застосування альтернативних видів палива замість високовартісного газу. Так в котельні, що на вулиці Мазепи, 142А на початку 2016 року запрацювала автоматизована паливоподача деревинної щепи, яка була розроблена і впроваджена нашими спеціалістами.

Михайле Васильовичу,які роботи плануєте здійснити на підприємстві щодо підготовки до наступного опалювального сезону?

У першу чергу вже розпочали здійснювати гідравлічні випробування теплових мереж і після виявлення поривів буде виконано комплекс робіт по усуненню проблемних ділянок із заміною на нові попередньоізольовані труби. На сьогодні при проведенні гідравлічного випробування в тепловому районі «Позитрон» було виявлено 2 пошкоджені ділянки. До роботи по усуненню виявлених поривів приступаємо вже цього місяця. Решта робіт буде виконуватися строго у відповідності із затвердженим План-графіком робіт на літній період 2016 року.

Згідно із планом робіт планується провести ремонт магістральної мережі в районі вулиць Симоненка-Стаса та теплової мережі в районі будинку № 12, що на вулиці Івана Павла ІІ (біля магазину «Марципан»).

На даний час розпочинаються ремонтні роботи котла КВГ-6,5, що в котельна на вулиці Довга, 68А та котла ТВГ-8М, що в котельні на вулиці Тролейбусній, 40А.

Ведуться роботи з реконструкції котельні, що на вулиці Чорновола, 130. Ці роботи пов’язані із підключенням стадіону «Рух» до цієї котельні. Тут запроектовано встановити твердопаливний водогрійний котел потужністю 800 КВт, який буде споживати пелети з деревини.

Це лише частина робіт, яка запланована до виконання на літній період по підготовці до нового опалювального сезону 2016-2017 рр.