• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Передові технології – економія коштів і газу

Передові технології – економія коштів і газу

palnykyПроблема зменшення залежності підприємства від зовнішніх енергопостачальників та максимально ефективного використання природного газу є пріоритетним питанням в діяльності і розвитку ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», особливо в наш складний час військового протистояння з основним постачальником енергоносія.

Саме тому залученням передових європейських технологій у виробництві теплової енергії і зайнятий заступник головного інженера з новітніх технологій Михайло Кобилянський.

  Від того, наскільки ефективно спалюється газ в котельнях, залежить збільшення коефіцієнту корисної дії установок в цілому, – говорить Михайло Васильович. – Тому переоснащення їх сучасними блочними пальниками RS-250 провідної італійської фірми Riello стало одним з напрямків модернізації газового господарства на підприємстві. І це дає зростання ККД на 3-5% від існуючих, що забезпечує суттєву економію газу впродовж кожного року застосування передової європейської техніки.

Пальники RS-250 створюють найбільш оптимальний факел горіння з максимально ефективним утворюванням газо-повітряної суміші спалюваного енергоносія. Крім того ці пальники гарантують низький викид окису азоту в атмосферу, що досить суттєво в екологічному сенсі щодо модернізації виробництва тепла і залученню інвестиційних коштів європейських країн і грантів, які прискіпливо ставляться до цього аспекту. Також ці пальники добре адаптовані до автоматизації процесу створення тепла у відповідності до температури зовнішнього природного середовища, забезпечують широкий діапазон регулювання потужності котлів. Низький рівень шуму у виробничих приміщеннях додає позитиву щодо їх використання.

Саме весь цей комплекс позитивних показників і обумовив їх монтаж у другій половині минулого року в котельній на вулиці Дорошенка, 28А, що в обласному центрі, де на котлі ТВГ-8 було встановлено чотири новітніх блочних пальників, та в котельній на вулиці Федьковича, 91А на котлі КВГ-6,5 – три пальники RS-250.

Ефект від їхнього застосування вже за перший рік експлуатації дасть суттєву економію газу і коштів. Попередньо підраховано, що котельня на вулиці Дорошенка, 28А забезпечить економію газу за рік експлуатації щонайменш в межах 100 тисяч кубометрів природного газу, що в гривневому еквіваленті дорівнюватиме в межах 240 тисяч гривень, а встановлення італійських пальників в котельній на вулиці Федьковича, 91А – відповідно 53 тисячі кубометрів газу на суму понад 126 тисяч гривень.

Погодьтеся, що в умовах неоголошеної війни і високої ціни на імпортний російський газ це досить суттєво.