• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Спільно зупинити злодіїв

Після завершення опалювального сезону в обласному центрі активізували свою діяльність злодії. Причому, якщо раніше фіксувалися непоодинокі випадки крадіжки каналізаційних люків на дорогах, у дворах та на хідниках, то тепер стали масово зникати будинкові лічильники тепла і гарячої води, про що свідчить і попереджає мешканців міста виробнича служба ДМП «Івано-Франківськ теплокомуненерго».

Під час нещодавньої оперативної наради у міського голови директор ДМП «ІФ ТКЕ» Василь Рущак повідомив міську владу і представників правоохоронних органів про викрадення понад 130 лічильників теплової енергії і понад 70 лічильників гарячої води.

Василь Рущак тоді звернувся до правоохоронних органів та всіх небайдужих мешканців обласного центру, аби спільними зусиллями протидіяти випадкам знахабнілих злодіїв. Слід усвідомити, що масове викрадення приладів обліку, вартість яких на ринку становить 20 000-30 000 гривень (а не 8000 – 9000 гривень, як було чомусь оприлюднено в деяких ЗМІ), може призвести до затримок подачі тепла до будинків під час початку нового опалювального сезону. Тим більше теплопостачаючі підприємства будуть не в змозі встановити нові прилади обліку теплової енергії замість викрадених злочинцями. Отже, лише спільними зусиллями ми зможемо протидіяти злочинним діям шукачів легкої наживи. Тому слід проявляти виняткову уважність і пильність до тих, хто має намір потрапити до підвальних приміщень будинків, де розташовуються прилади обліку, питати в них хто такі і які роботи виконують та повідомляти про підозрілі дії невідомих у правоохоронні органи чи аварійну службу ДМП «ІФ ТКЕ» за телефоном 15-82, яка працює в цілодобовому режимі.

Не меншу увагу слід приділити, аби надійно були закриті елеваторні (теплові) вузли житлових будинків, де саме і встановлені прилади обліку тепла. Василь Рущак каже, що ДМП «ІФ ТКЕ» неодноразово зверталося з листами до керівництва КП «ЄРЦ» з проханням забезпечити надійне закриття підвальних приміщень житлових будинків з метою убезпечити зберігання приладів обліку і унеможливленню їх викрадання зловмисниками. Проте нині в обласному центрі маємо невтішні результати зі зберігання так необхідних лічильників. Окрім приладів обліку теплової енергії злодії здебільшого демонтують також запірну арматуру, фільтри тощо. І таких будинків в обласному центрі на сьогодні вже 25.

Надіємось на небайдужість і співпрацю з мешканцями обласного центру. Тільки спільними зусиллями можна розраховувати на якісне збереження та функціонування приладів обліку теплової енергії.