• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Тепловий район «Позитрон» – темп робіт не вщухає

Тепловий район «Позитрон» – темп робіт не вщухає

У тепловому районі «Позитрон» наполегливо працюють над підготовкою теплового господарства до наступного опалювального сезону 2016/2017 рр. Нині виконуються роботи по заміні зношених ділянок тепломагістралей діаметром 426 мм в районі вулиці Симоненка.

Cymon 01

Після проведених гідравлічних випробувань взялися до земляних робіт з виборки грутну і заміні ушкоджених ділянок теплотраси. Заміна труб біля будинку на Симоненка, 4 вже виконано. Нині вскрили ділянку біля будинку на Симоненка, 6. Як в першому, так і в другому випадках труби теплотраси перебувають у водяному середовищі, яке утворює пошкоджена водопровідна мережа. Тут біля труб теплотраси невтомно біжить струмок води, який губиться у нетрях землі. А біля будинку на Симоненка, 4 з боку, що поблизу будинку, колір водного середовища має цілковито відмінний вигляд.

Cymon 1

Водне середовище забарвлене чорною, смердючою рідиною, що витікає з ушкоджених каналізаційних стоків прилеглого будинку. Тож виникає цілком логічне запитання: тепловики можуть невтомно рік за роком замінювати труби теплотраси, а із іржавих комунікацій водопостачання та каналізації нові, попередньоізольовані труби теплотраси будуть так само рік за роком нищитися у смердючому росолі каналізаційних стоків, до якого часу?

Навпроти нині здійсненої виборки грунту, що біля будинку на Симоненка, 6, що знаходиться через проїжджу частину (біля Симоненка, 3А), вже виконано заміну труб тепломережі. Але тут підтоплення комунікацій не спостерігається. Видно «водопровідні джерела» збігають до головної каналізаційної мережі, що проходить під проїжджою частиною на вулиці Симоненка.

Cymon 4

Біля монастиря святого Йосифа (УГКЦ), що на вулиці Івасюка, спеціалістами ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» проведено ремонтні роботи по заміні теплотраси діаметром 530 мм. Проте повторне гідравлічне випробування, яке було проведено після завершення ремонтних робіт засвідчило, що в наявності є ще одне слабке місце у теплотрасі. Отже незабаром буде здійснено виявлення ушкодженої ділянки і її відповідна заміна.

До опалювального сезону 2016/2017 залишається ще два місяці, проте роботи з підготовки теплового господарства ідуть повним ходом не зважаючи на фінансову скруту, яку спричинили дії Постанови Кабміну № 217, через яку левова частка коштів спрямовується до НАК «Нафтогазу України», а не на реконструкцію та модернізацію теплового господарства і не на підготовку до нового опалювального сезону. Тепловики свідомі щодо свого професійного завдання – максимально підготувати до зими господарку, аби абоненти не потерпали під час зимової холоднечі. Хотілося, аби і в провладних кабінетах більш відчували проблеми галузі теплопостачання, а не лише захцянки газового монополіста.