• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

 

Тріумф, здобутий наполегливою працеюDSC00515

      27 березня у приміщенні «Пасажу Гартенбергів» відбулося вшанування і нагородження лідерів економічної розвитку «Тріумф-2014» почесними Дипломами серед підприємств краю. 

      Враховуючи стан неоголошеної війни із російськими агресорами на Сході України, нині відзначення лідерів щорічної номінації «Тріумф» відбувалося без зайвої помпезності, практично кулуарно, проте влада міста вирішила і цього непростого року відзначити тих, хто наполегливою працею примножує економічні здобутки Прикарпаття.

      Напевно зайвим буде нагадати, що під час енергетичного шантажу з боку Росії, як ніколи актуальним постає питання впровадження енергоефективних технологій, новітнього обладнання і модернізації виробничих процесів, аби якомога більш ощадливо використовувати високовартісний імпортний російський газ.

      У номінації «Краще підприємство з впровадження енергоефективних заходів» пальму першості виборювали основні комунальні підприємства обласного центру: КП «Івано-Франківськводоекотехпром», ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», ПАТ «Прикарпаттяобленерго» і наше підприємство, ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

       Лауреатом найвищої відзнаки – Диплома переможця – було названо наше підприємство за плідну, багаторічну діяльність із впровадження технологій альтернативного палива замість імпортного газу і цілого комплексу робіт пов’язаних із енергозберігаючими технологіями, – говорить директор ДМП «ІФ ТКЕ» Василь Рущак. – Починаючи із 2007 року ми наполегливо впроваджуємо технологію альтернативного палива, заміщаючи на котельних природний газ для вироблення теплової енергії відходами деревини (тирса, деревинна тріска), деревинними пелетами. Входять до ладу і стають звичними, повсякденними новітні європейські технології, обладнання з високими економічними показниками. На підприємстві успішно впроваджено новітні блочні пальники провідної італійської фірми «RIELLO», що дає економію використання природного газу на 3-5%.

      Ми не зупиняємося у своєму сталому прагненні ощадливо використовувати енергоресурси: вводимо все нові котельні на альтернативних видах палива, саме тому нинішня відзнака нашої праці є для цілого колективу така вагома і значуща.

      В минулому році на чотирьох котельнях по вулицях Медичній, Джерельній, Мазепи та у Крихівцях було здійснено перехід на деревину. Також у планах підприємства значиться перевід котелень на вулиці Чорновола, 130 А та Чорновола, 47 на деревинну тріску.

      Ми хочемо залучити кошти Європейського Банку Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) для проведення модернізації котельного господарства по вулицях Тролейбусній, 40А та Медична, 17А із встановленням котлів на біопаливі (відходи деревини), а також перехід із чотирьох на двотрубну систему тепло та гарячого водопостачання і встановлення ІТП у житлових будинках, що дасть змогу в автоматичному режимі регулювати параметри теплоносія та гарячого водопостачання в кожному окремому будинку, залежно від температури зовнішнього середовища.

     Підприємство співпрацює із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCО). Проектом передбачено встановлення 59 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках, розташованих у мікрорайоні вулиць Довга-Карпатська, що дає змогу максимально зменшити втрати тепла на транспортування теплоносія.

      Отже, роботи і задумів попереду багато. Тому нинішню відзнаку колектив сприймає як оцінку своєї наполегливої діяльності і в той же час, як завдання до нових, ще більш вагомих звершень задля зміцнення економічної незалежності нашого міста і покращення якості послуг споживачів підприємства.

DSC00520P1010008