• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Радо приймаємо гостей

 

14-15 травня Прикарпаття приймало представників органів місцевого самоврядування з ряду міст України в рамках проекту «ІніціативазахиступравтапредставленняінтересівмісцевогосамоврядуваннявУкраїні» «ДІАЛОГ», якийреалізуєтьсяспільнозВсеукраїнськоюасоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Агентством США з міжнародного розвитку.665 1

Гості з Тернопільської, Волинської, Сумської, Черкаської, Одеської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Харківської, Херсонської, Вінницької областей, ознайомились із рядом підприємств комунального господарства обласного центру Прикарпаття. Передовсім їх цікавив досвід реформування та розвитку системи житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку міста Івано-Франківська, сучасний стан та перспективами розвитку галузей, а також інвестування в сфері централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська, співпраця з ЄБРР, НЕФКО та Світовим банком.

15 травня завітали гості і до ДМП «Івано-Франківськ теплокомуненерго». Зустріли поважну делегацію директор підприємства Василь Рущак та заступник головного інженера з енергетики та новітніх технологій Михайло Кобилянський.

Основний інтерес в ознайомленні гостей із об’єктами підприємства стало застосування новітніх технологій, особливо використання альтернативних джерел енергії – біопалива (відходи переробки деревини – тирса, деревинна тріска, деревинні пелети) та комбіноване виробництво теплової та електричної енергії. Тут ДМП «ІФ ТКЕ» має ряд успішно діючих об’єктів. Гості відвідали котельню в приміському селі Крихівці, яка забезпечує теплом споживачів, спалюючи відходи деревини. Їх цікавили питання підготовки і приготування енергетичної сировини і надійність забезпечення котелень пелетами чи деревинною тріскою.

Викликала інтерес гостей Прикарпаття котельня, що розташована на вулиці Тролейбусній, яка забезпечує теплом та гарячою водою мікрорайон «Пасічна». На цьому об’єкті свого часу була змонтована і успішно працює когенераційна установка і нині разом із тепловою виробляється електрична енергія, яка використовується для потреб підприємства і дає суттєвий економічний ефект від спалювання природного газу.

На всі численні запитання гостей детально відповіли директор підприємства Василь Рущак та Михайло Кобилянський, що з приємністю відзначили гості. Особливо цікавило приїжджих перспективи і плани подальшого розвитку і модернізації підприємства в світлі застосування європейського досвіду і залучення з цією метою інвестицій міжнародних установ і банків.    

665 2 665 3 665 4