Головна ЗМІ про нас Преса Фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” покажуть на фестивалі Astra

Фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” покажуть на фестивалі Astra

Інтернет-сайт «ukrinform.ua» 05.09.2019 00:28

Ukrinform 0909

Дебютна повнометражна стрічка Надії Парфан “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго”, створена за підтримки Держкіно, візьме участь у фестивалі документального кіно Astra в Румунії.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

“Фільм представить Україну у конкурсній програмі Central&Eastern Europe 2019, де змагатиметься з дев’ятьма іншими претендентами. Серед них — переможець Docudays UA “Біла мама” Зосі Родкевич”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Astra Film Festival — один з найбільш авторитетних форумів неігрового кіно в Європі, спрямований на відкриття нових імен. Фестиваль засновано у 1993 році. Зібравши у 2018 році 70 тисяч глядачів, він здобув статус найбільш відвідуваної кіноподії регіону. Astra Film Festival відбувається в румунському місті Сибіу. Цьогоріч — з 14 по 20 жовтня.

“Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” — трагікомедія про працю і творчість івано-франківських комунальників. Режисерка знімає найбільш відповідальний момент для підприємства, що забезпечує місто теплом — початок опалювального сезону. Під шквалом скарг від споживачів комунальники змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди.

Світова прем’єра фільму відбулася на міжнародному кінофестивалі Vision du Reel, українська – у межах міжнародного документального конкурсу Одеського кінофестивалю.

Стрічка вийде у прокат 17 жовтня, на початку опалювального сезону.

станом на 01.09.2019