• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

18.10.2023 Інтернет-сторінка газети «Західний Кур’єр»

18 жовтня, усі котельні міста запрацюють

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків під час об’їзду та перевірки роботи котелень міста, пише “Західний кур’єр”.

«Основні котельні будуть запущені сьогодні до вечора. Це великі котельні, які обслуговують великі мікрорайони. Тому постараємося, щоби за сьогодні всі котельні були запущені. Будемо працювати з внутрішньобудинковими мережами. Можливі пориви, хоча ми цього року добре підготувалися. Як і генераторами, так і перевірили систему опалення. Ми сьогодні краще підготувалися, аніж минулих років. Особливо до відключення світла і ймовірних ударів ворога. В тому числі і по котельнях. Я звертаюсь до іванофранківців, щоби допомогли розповітрити систему, особливо власники квартир на верхніх поверхах, аби доклали максимум зусиль, щоби тепло пройшло по стояку і люди отримали опалення», –  закликає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відтак, найперше Руслан Марцінків відвідав котельню, яка обслуговує міську лікарню №1 та два будинки. Цього року котельня запрацювала трохи раніше. Вона автономна, і як-тільки надходить прохання включити тепло в лікарні, котельню запускають.

«Ми вже фактично обслуговуємо цю котельню другий рік. Встановлений твердопаливний котел. Того року пройшли сезон абсолютно без проблем. Хочу зауважити, що такий твердопаливний котел в котельні – це вигідно, економно і зручно для міста. Тому що ми маємо можливість опалювати фактично незалежно від того, чи газовики пускають газ, чи ні. Відповідно, у зв’язку з тим, що у нас є генератори – ми незалежні повністю від світла. Плюс – це значно дешевше і менше навантаження на бюджет. Тому що твердопаливні котли працюють на 10% дешевше. Фактично 90% від газових тарифів, які затверджуються виконавчим комітетом. Тому для лікарні – це плюс. Це дешевше, вигідніше. Хочу звернути увагу, що як тільки похолодало, два тижні тому до нас звернувся головний лікар з листом, що просить розпочати опалювальний сезон», – розповів директор «Івано-Франківськтеплоенерго» Володимир Громко.

Тепло і комфортно – підтверджує директорка міської клінічної лікарні Тереза Стефанків. Перед включенням, додає жінка, у палатах вже було зимно кілька ночей.

«Зараз в лікарні дуже тепло, без проблем ми включилися, пацієнти всі дуже вдячні, бо дійсно було вже декілька днів похолодання, було не дуже комфортно. Включили медичні заклади і ми дуже вдячні, що в лікарнях тепло. Бо це для наших пацієнтів, для наших людей. В лікарнях лікується багато людей літнього віку, переміщених осіб, у нас проходять реабілітацію люди, проводимо оперативне втручання і, звичайно, що дуже важливо мати тепло», – розповідає директорка КНП «Міська клінічна лікарня №1» Тереза Стефанків.

До кінця дня, каже головний інженер «Теплокомуненерго» Ігор Лесів, сподіваються, понад 90% котелень включать і запустять людям тепло.