• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Визначено переможців «Тижня охорони праці»

Визначено переможців «Тижня охорони праці»

DSC 2158 f1

Сьогодні більше, ніж у ста країнах світу, 28 квітня проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до проблем, що виникають на підприємствах в царині охорони праці. Міжнародною організацією праці (МОП) у 2003 році день 28 квітня був проголошений Всесвітнім днем охорони праці.

За статистикою МОП на планеті щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництвах. Кожного дня у світі вмирають від нещасних випадків і захворювань, пов’язаних із порушеннями вимог техніки безпеки та промислової санітарії на виробництві, близько 5000 осіб. Статистика жахлива. Вона доводить, що найчастіше випадки травматизму на виробництві відбуваються саме тоді, коли мають місце грубі порушення правил техніки безпеки, недбале ставлення до правил виконання робіт із підвищеними ризиками для життя і здоров’я. І розплатою за це стають травми, каліцтва, а то й фатальні наслідки та трагедії. На заводах Генрі Форда висів плакат, в якому попереджалося працівників: «Бог сотворив людину, але не сотворив запчастин !». Ще донедавна на підприємствах можна було побачити плакати із закликом «Робітник ! Дотримуйся правил техніки безпеки! Сім’я чекає на твоє повернення здоровим !»

DSC 2189 f2

В Україні день 28 квітня отримав назву «День охорони праці» і щорічно відзначається згідно Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року. Цього року Міжнародна організація праці обрала гасло під яким відбуваються заходи по цілому світові – «Безпечне та здорове майбутнє».

На нашому підприємстві питання дотримання охорони

DSC 2192 f3

праці і промислової санітарії завжди були актуальними та найважливішими, а вимоги їх дотримання ретельно контролюються адміністрацією та спеціальною службою. Саме з метою ще більшого привернення уваги до охорони праці, профілактики та підвищення рівня безпеки Наказом № 78 від 16 квітня 2019 р. на ДМП «ІФТКЕ» з 22 по 26

DSC 2193 f4

квітня було оголошено проведення «Тижня охорони праці». Було вирішено провести конкурс на найкращу дільницю теплових районів міста, виробничих структурних підрозділах підприємства по дотриманню вимог охорони праці. Створена комісія на чолі з начальником Cлужби охорони праці Миколою Матіївим, заступником головного інженера

DSC 2196 f5

Богданом Мимоходом, інженером Служби ОП Наталією Фітковською та головою профспілкового комітету підприємства Антоном Волочієм впродовж «Тижня охорони праці» звертала особливу увагу на безпечне виконання робіт з підвищеною небезпекою, наявність засобів індивідуального та колективного захисту, їх вмілого та правильного застосування, а також ретельного оформлення всієї необхідної документації.

DSC 2198 f6

За результатами конкурсу комісія підвела підсумки і визначила переможців. Серед майстерських дільниць теплових районів підприємства переможцями стали :

– по тепловому району «Пасічна» майстерська дільниця майстра Козанкевича Б.С.;

– по тепловому району «Дорошенка» майстерська дільниця майстра Колодія В.Я.;

DSC 2238 f7

– по тепловому району «Позитрон» майстерська дільниця майстра Сорочинського О.М.;

– по Цеху ремонту кращим робітником цеху визначено столяра Литвина М.П.;

– по Автотранспортному цеху кращим визнано водія Бурковського В.Д.;

– по Аварійно-диспетчерській службі кращою визначено зміну майстра Лаби С.М.;

DSC 2247 f8

– по будівельно-монтажній дільниці визнано найкраще робоче місце Заворотюка В.М.;

– кращим робочим місцем слюсаря КВПіА визнано Гарасимішина В.М.;

– кращим робочим місцем електромонтера визнано Мартиніва С.Р.

– краще робоче місце слюсаря з ремонту і обслуговуванню газового обладнання – Федорціва В.Є.

– краще робоче місце хімлабораторії – лаборанта хіманалізу Дранути М.В.

Вітаємо переможців конкурсу.