• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Відзначаємо «Всесвітній день охорони праці – 2024»

29.04.2024

Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці. Міжнародна організація праці (МОП) присвячує цей день якійсь окремій актуальній темі. У 2024 році МОП затвердила гасло: «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Звичайно, зміна погодних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників. Тепловий стрес, забруднення повітря, УФ-випромінювання та інші екстремальні погодні явища стають все більш частішими, підвищуючи ризик професійних захворювань та аварій.

Цей день привертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це завдання, яке потребує спільних зусиль.

Звичайно, світова спільнота не сильно переймається трагічною воєнною ситуацією, що точиться на теренах України і умовами праці під час  і після артилерійських та ракетних ударів ворога. У той же час, дотримання вимог охорони праці на виробництвах ніхто не відміняв, бо вони написані впродовж сторічь кров’ю жертв нещасних випадків.

Для запобігання нещасним випадкам на нашому підприємстві розроблені відповідні інструкції, проводяться інструктажі та протиаварійні тренування, працівниками Служби охорони праці видаються обов’язкові для виконання приписи. Проте навіть увесь комплекс робіт не може повністю запобігти так званому «людському фактору» через недбальство.

Саме тому, 15 квітня було видано Наказ по підприємству № 81 «Про проведення Всесвітнього дня охорони праці на підприємстві». Відповідно нього начальнику Служби охорони праці ДМП «ІФТКЕ» доручено організувати перевірку з боку постійно-діючої комісії підприємства з охорони праці робочих місць працівників структурних підрозділів з метою виявлення таких, що не відповідають вимогам безпеки чи гігієни праці, звертаючи увагу на роботи з підвищеною небезпекою, наявність засобів індивідуального та колективного захисту, оформлення всієї необхідної документації.