• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Дві вагомі роботи з модернізації галузі

Дві вагомі роботи з модернізації галузі

11 kedyk

Роботи з реконструкції та модернізації теплогенеруючого господарства ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» не стоять на місці. Саме на цьому наголошує начальник виробничо-технічного відділу підприємства Іван Кедик.

Лише завершився опалювальний сезон, а вже роботи з підготовки до нового теплового сезону, реконструкції та модернізації господарства набирають повних обертів. На розкачку часу нема.

Розпочато роботи з реконструкції котельні, що на вулиці Медичній, 17А, – розповідає Іван Кедик, – Під час реконструкції тут буде встановлено 2 сучасних стальних водогрійних жаротрубних котли, потужністю 820 КВт кожний. Окрім цього буде забезпечена автоматизована безпека та регулювання котлів та встановлені автоматизовані газові пальники, які гарантуватимуть ефективне, економічне спалювання блакитного палива.

Окрім нових сучасних газових котлів на цій котельні також буде встановлено сучасний твердопаливний котел, який працюватиме на деревинній трісці. Потужність котла – 750 КВт. Процес паливоподачі буде автоматизовано за принципом «рухомого дна». За якістю процесу спалювання деревинної сировини буде слідкувати система очистки димових газі з приладами вимірів СО, NOx, O2, та вмісту пилу у димових газах із системою їх очистки. Буде передбачена гідравлічна система золовиділення для розвантаження та транспортування донної золи. Котел буде також забезпечений системою автоматизації, контролю та системою подачі палива.

Роботи виконуватиме підприємство ТОВ «Котлозавод «Крігер»Консорціуму «Крігер-УАП» з міста Житомира, яке стало переможцем тендеру в рамках співпраці нашого підприємства із Європейським Банком Реконструкції і Розвитку (ЄБРР). Саме співпрацею з європейським інвестором завдячуємо прискіпливому ставленню до екологічної складової проекту, адже для Європи питання викидів в атмосферу є одним з пріоритетних.

Цього літа заплановано здійснити реконструкцію котельні на вулиці Військових Ветеранів, 8А. Тут буде встановлено 4 сучасні газові водогрійні жаротрубні котли потужністю 2 МВт кожний. Буде забезпечена автоматизована безпека та регулювання роботи котлів та встановлені автоматизовані газові пальники,

Роботи виконуватиме представництво «Енертекс Сарл», Київська область, с.Софіївська Борщагівка, яке стало переможцем тендеру в рамках співпраці нашого підприємства із Європейським Банком Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) щодо проекту «Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська» та гранту від Шведського агентства міжнародного розвитку «SIDA»

Отже попереду реально цікаві вагомі роботи з модернізації та реконструкції виробничих потужностей підприємства на європейському рівні.