• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Заходи затверджено. Попереду – напружена робота

Заходи затверджено. Попереду – напружена робота

Fot Rushczak 0604

Затверджено попередньо розроблені організаційно-технічні заходи з підготовки теплового господарства ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.

Про деякі аспекти цих заходів говорить директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак.

У цьому документі, прийнятому до виконання, впродовж підготовчого періоду до опалювального сезону 2017/2018, передбачено здійснити всі аспекти з ремонту, наладки та модернізації теплогенеруючого господарства підприємства. Загальний кошторис заходів становить понад 45 мільйонів гривень. Тут передбачено залучення коштів підприємства, коштів з місцевого бюджету, а також залучення кредитних коштів міжнародної співпраці нашого підприємства з ЄБРР та грантових коштів SIDA (35,7 млн. грн.). Саме на кредитні та грантові кошти заплановано здійснити модернізацію котельні, що на вулиці Тролейбусній, 40 А із встановленням котла на біопаливі потужністю 4 МВт, та іншого додаткового обладнання (проект ЄБРР). Завершення робіт заплановано на ІІІ квартал поточного року. Нині тут тривають монтажні роботи зі встановлення технологічного обладнання, яке виконують спеціалісти литовської фірми «ENERSTENA», які стали переможцями тендеру.

Продовжуючи курс на розвиток і впровадження на нашому підприємстві альтернативних видів палива, у ІІ-ІІІ кварталах поточного року має бути виготовлено проектно-кошторисну документацію на встановлення твердопаливних котлів в котельнях на вулиці Довга 68А, на вулиці Чорновола, 130 та на вулиці Чорновола 47А. На виконання цих робіт заплановано використати 400 тис. грн. із залученням коштів підприємства та з місцевого бюджету.

У галузі виробництва теплової енергії заплановано здійснити зокрема реконструкцію схеми подачі теплоносія з котельні, що на вулиці Федьковича, 91А зі встановленням пристроїв частотного регулювання мережних насосів та заміною пальникових пристроїв, що відповідають сучасним енергозберігаючим вимогам. Також заплановано здійснити реконструкцію котельні, що на вулиці Чорновола, 130 із заміною газового котла на сучасний більш енергоефективний потужністю 1 МВт та встановленням димової труби.

На нашому підприємстві не припиняються роботи з технічного переобладнання котелень і дооснащення вузлів для дистанційної передачі даних, а також заміни існуючих електричних лічильників на лічильники з більшим класом точності на 19 котельнях. У галузі транспортування теплової енергії передбачається, як і торік, здійснювати гідравлічне випробовування та поточний ремонт теплових мереж (131,27 км), модернізацію і реконструкцію теплових мереж в районі вулиць Симоненка та Івана Павла ІІ.

Це, зрозуміло, лише окремі напрямки робіт, які належить виконати, аби надійно підійти до нового опалювального сезону 2017/2018.