• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Звіт про виробничо-господарську діяльність ДМП «ІФТКЕ» за 2023 рік

18.04.2024

Сьогодні, 18 квітня, на засіданні МВК Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади відбувся звіт Державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (ДМП «ІФТКЕ») про господарську діяльність та роботу по забезпеченню тепловою енергією абонентів обласного центру і прилеглих населених пунктів підприємством у 2023 році.

Доповідав директор ДМП «ІФТКЕ» Володимир Фалдина. Він зокрема розповів:

  • Державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго»( ДМП «ІФТКЕ») створене Івано-Франківською міською радою для здійснення господарської діяльності на основі повного господарського розрахунку, самофінансування та самоокупності, з правом найму робочої сили на підставі рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради № 03346058 від 28.02.1996 року. Предметом діяльності  підприємства є виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії, надання якісних послуг фізичним і юридичним особам  із централізованого теплопостачання та централізованого постачання гарячої води.

Теплове господарство ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» налічує:

  • 36 котелень, 17 з яких перебувало в спільній діяльності з ТОВ «Івано-Франківськ теплоенерго»;
  • 25 центральних теплових пунктів (ЦТП), 11 з яких перебувало в спільній діяльності з ТОВ «Івано-Франківськ теплоенерго»;
  • 44 індивідуальних теплових пункти (ІТП);
  • 131,9  км теплових мереж (у двотрубному обчисленні).

Встановлена теплова потужність джерел – 324,5 Гкал/год.

Станом на 01.01.2024 року  на підприємстві експлуатуються 5 котлів,  які працюють на відходах деревини ( деревинна тріска та пелети). Загальна встановлена потужність цього теплогенеруючого обладнання становить 6,2 МВт.

На підприємстві розроблені та затверджені організаційно-технічні заходи з підготовки до опалювального сезону 2023-2024 рр.

У міжопалювальний період підприємством проведено 100% гідравлічних випробувань власних теплових мереж, в ході яких було виявлено 87 поривів. В процесі підготовки теплових мереж до опалювального періоду 2023-2024 років  всі виявлені пориви були ліквідовані.

Впродовж 2023 року проведено заміну 2899 метрів трубопроводів теплових мереж на теплоізольовані. З метою зменшення втрат тепла у тепломережах проведено роботи з реконструкції  заміни труби Ø520 мм на Ø325 мм по вул. Івасюка- Паркова ( 520 м.п.). В результаті проведення даних робіт економія в натуральних показниках складе 28 тис. м3 газу, в грошових  – 285,6 тис.грн.

Впродовж 2023 року було відкрито 47 ордерів, з них  планові – 30,  аварійні – 17 та було проведено 10 розкопок згідно гарантійних листів. Станом на 01.01.2024 року незакритим залишається 1 плановий ордер: заплановано провести ремонт всієї ділянки магістральної тепломережі на вул. Симиренка.

В звітному році підприємством було проведено:

  1. Поточний ремонт основного та допоміжного обладнання котелень, ЦТП та ІТП:

гідравлічні випробування водогрійних котлів;

гідравлічні випробування трубопроводів котелень;

огляд і ремонт систем автоматики безпеки;

випробування і ремонт електрообладнання котелень;

ремонт і установка газопальникових пристроїв;

ремонт і випробування тяго-дуттєвих пристроїв;

перевірка і прочистка димових і вентиляційних каналів котелень;

ремонт і випробування насосного обладнання котелень;

ремонт і випробування газового обладнання котелень;

огляд і ремонт обладнання хімводоочисти  (ХВО)  і деаерації.

  1. Здано на щільність будинкові системи опалення разом з представниками управляючих компаній та експлуатуючих організацій.
  2. Відновлення пошкоджених об’єктів благоустрою після проведення розкопок.

Технічне обслуговуванняІТП
В процесі підготовки до опалювального сезону 2023-2024 років проведено
технічне обслуговування індивідуальних теплових  пунктів (ІТП) у  44–х житлових будинках, закладах освіти з приєднанням та перевіркою готовності роботи резервного електроживлення (генератори).

Зокрема  генераторами забезпечено 15 ліцеїв-шкіл та 19 закладів дошкільної освіти (ЗДО).

Проведення робіт із заміни застарілих батарей на сучасні біметалічні  радіатори опалення у навчальному реабілітаційному центрі на вул. Хоткевича.

Будівництво модульних котелень

Державним міським підприємством «Івано-Франківськтеплокомуненерго» у відповідності до рішення сесії Івано-Франківської міської ради та Плану перепідключення споживачів від котельні на вул. Індустріальна,34,  протокольних доручень міського голови було замовлено виготовлення проєктно-кошторисних документацій (ПКД) на будівництво 4-х нових модульних котелень для забезпечення теплоносієм у першу чергу закладів освіти та медицини міського бюджету. Дані проєктно-кошторисні документації були успішно розроблені, проведено експертизу з отриманням позитивного висновку та внесені в ЄДССБ.

Згідно розробленої ПКД підрядною організацією було проведено будівельно-монтажні роботи з влаштування модульної котельні на відведеній земельній ділянці для забезпечення теплопостачання ліцею №12 на вул. Національної Гвардії. На даний час модульна котельня встановлена, підключена до інженерних комунікацій та пройшла  пуско-налагоджувальні роботи.

Виробництво теплової енергії у 2023 році

Впродовж календарного 2023 року підприємство виробило 202 897,85 Гкал теплової енергії, з них:

194 034,02 Гкал – газовими котлами;

8863,83  Гкал вироблені котлами, які працюють на відходах деревини. При цьому заміщено 1,2 млн. м3 природного газу

На опалювальний сезон 2023-2024 років ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» уклало з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» Договір постачання природного газу №5260-ТКЕ (23)-15 від 18.09.2023 р.

Було зазначено фіксований обсяг використання природного газу для всіх категорій споживачів теплової енергії, що становив понад 35 млн. м3 природного газу.

За час опалювального періоду було використано понад 24 млн. м3, що дало економію понад 11 млн. м3 природного газу.

Співпраця з Міжнародною організацією з міграції (International Organization for Migration) в рамках проєкту «Просування кліматичних послуг»

У грудні 2023 року Міжнародна організація з міграції (International Organization for Migration), яка входить до системи ООН безоплатно передала Державному міському підприємству «Івано-Франківськтеплокомуненерго» 10 частотних перетворювачів для електричних двигунів різної потужності.

Встановлення цього обладнання дозволить протягом опалювального періоду скоротити споживання електричної енергії до 300 тис. кВт*год, що приблизно становить 1,7 млн. грн

Також Міжнародна організація з міграції (International Organization for Migration) безоплатно передала  ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» станцію вакуумної дегазації (вакуумний деаератор тип VA 1B-11B).

Станція буде використовуватися для видалення кисню, вуглекислого газу та інших негазоподібних домішок з мережної води, що дозволить запобігти корозії металевих деталей теплогенеруючого обладнання і теплових мереж, що в свою чергу збільшить ефективність та тривалість експлуатації всієї системи теплопостачання від котельні.

План розвитку ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на 2024 рік

Основні завдання Державного міського підприємства «Івано- Франківськтеплокомуненерго»  на 2024 рік наступні:

  • підготовка теплового господарства до роботи в опалювальний період 2024-2025 років:
  • поточний ремонт 36 котелень.
  • виконання ремонтних робіт на будинкових системах опалення згідно заявок мешканців та КП «УК «Комфортний Дім».
  • виконання робіт чергового етапу перепідключення споживачів від котельні на вул. Індустріальній, 34 до нових котелень.
  • впровадження заходів енергозбереження через залучення міжнародної спонсорської допомоги.
  • стабілізація фінансового стану підприємства та покращення рівня розрахунків споживачів.ї

Заходи з підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років

Наказом по підприємству №56-1 від 05.03.2024 «Про затвердження організаційно-технічних заходів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» з підготовки теплового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.» затверджено наступні заходи:

Встановлення частотних регуляторів отриманих від Міжнародної організації з міграції в якості матеріальної допомоги

Встановлення станції дегазації VA3B отриманої від Міжнародної організації з міграції в якості матеріальної допомоги

Капітальний ремонт ділянок теплових мереж, які фізично зношені і не проходять гідравлічні випробування.

Встановлення комерційних вузлів обліку теплової енергії в житлових будинках де є в цьому потреба.

Реконструкція системи електроживлення котелень підприємства (підключення генераторів для короткострокової роботи частини обладнання котелень).