• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Зловмисники викрали запірну арматуру з підвального приміщення багатоповерхівки

07.10.2021

Про те, що останнім часом поширилися випадки з розкрадання зловмисниками з підвальних приміщень багатоповерхівок теплових лічильників та запірної арматури, неодноразово наголошувалося під час оперативних нарад у міського голови Руслана Марцінківа.

Станом на 05 жовтня у житловому масиві «БАМу» вже зафіксовано викрадення теплового обладнання у 26 житлових багатоповерхових будинках. Саме така ситуація була зареєстрована працівниками теплового району №2 вранці 06 жовтня за адресою вул. Мазепи, 175 д.

На місце злочину були викликані представники управляючої компанії «Комфортний дім», повідомлено представників поліції.

Як розповідає майстер теплового району Василь Колодій, який обслуговує багатоповерхівки в районі «БАМу», злочинці, імовірно, витягнули захисну решітку з вікна, що дало можливість їм проникнути до приміщень, де встановлено елеваторний вузел. Вхідні двері залишилися зачиненими і неушкодженими, а ось захисної решітки не стало взагалі, як і не було в природі.

Зловмисниками було викрадено всю запірну арматуру на внутрішньобудинкових лініях, зникли фільтр і накидні гайки для приєднання приладу обліку теплової енергії. Залишилися голі різьби на пластикових трубах теплової внутрішньобудинкової розводки.

Враховуючи ситуацію, що сталося, питання вчасного підключення цього будинку до тепла стає досить проблематичним. Адже необхідно буде провести тендерну закупівлю викраденого зловмисниками обладнання в цьому житловому масиві. А таких випадків, як зазначено вище, у житловому районі «БАМу», на превеликий жаль, за останній час зафіксовано чимало. Викрадена запірна арматура –  це кольоровий метал, який має значно вищу вартість у пунктах прийому металобрухту.

Як протидіяти цьому злу, питання відкрите, як для правоохоронців, так і для мешканців багатоповерхівок.