• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Михайло Кобилянський – новий головний інженер

Михайло Кобилянський – новий головний інженер

1K

На ДМП «ІФ Теплокомуненерго» відбулася зміна поколінь на капітанському містку інженерної служби підприємства. Богдан Мимоход, який з 1999 року займав посаду головного інженера, вирішив піти на заслужений відпочинок. Ще в лютому цього року колектив вітав Богдана Михайловича із 60-річним ювілеєм. Проте в серпні він прийняв остаточне рішення піти на пенсію, відпочити від виснажливої повсякденної праці і дати дорогу достойному послідовнику своєї справи, здібному керівнику – Михайлу Кобилянському, який з грудня 2010 року працював заступником головного інженера підприємства з енергетики та новітніх технологій.

Михайло Васильович не новачок на нашому підприємстві, він розпочав тут свою трудову діяльність ще в 1981 році, займав ряд керівних посад: начальника цеху контрольно-вимірювальних приладів, автоматизації та електрообладнання, головного енергетика, начальника виробничо-технічного відділу і, нарешті, заступника головного інженера.

Отже, цікавим буде дізнатися у Михайла Кобилянського, в якості нового головного інженера підприємства, про його бачення щодо напрямків розвитку провідного теплогенеруючого підприємства області, яким є ДМП «ІФ ТКЕ».

– Михайло Васильович, як почуваєте себе на цій новій високовідповідальній посаді, чи є складнощі перехідного періоду?

– Особливих складнощів не відчуваю, адже я не стороння людина на підприємстві. Практично знаю роботу всіх ділянок цього складного механізму. На попередніх посадах не ухилявся від вирішення проблем, що виникали у виробничому процесі. Колектив впевнено і злагоджено працює, рухається, так би мовити, в колії попередніх напрацювань.

– Назвіть, якими є першорядні проблеми, що вимагають вирішення?

– Вважаю, що найголовнішим завданням сьогодення є максимальне зменшення втрат теплової енергії з витоками в теплових мережах. Над цим нині наш колектив наполегливо працює. Усі зусилля спрямовуємо на якісну підготовку до нового опалювального сезону 2015-2016 рр.

Другим важливим напрямком діяльності колективу є постійне нарощування частки вироблення теплової енергії із використанням альтернативних видів палива. Моя мрія – довести частку теплової енергії від альтернативних видів палива до 20%.

              Ви, як керівник, котрий очолював донині розвиток і впровадження новітніх технологій, розкажіть, над чим нині працює колектив у цій галузі?

              Нині ідуть роботи з автоматизації паливоподачі на котельні, що по вулиці Мазепи, 142. Встановлюємо, так зване «рухоме дно» і транспортер подачі палива до котла потужністю 1000 КВт.

Завершуються проектні роботи по встановленню котла, що працюватиме на деревинних пелетах у котельні, що по вулиці Чорновола, 130; підходять до завершення виготовлення проекту по встановленню котла на біопаливі на Чорновола, 47.

На осінь-зиму плануємо здійснити автоматизацію процесу спалювання деревини в котельній при Геріатричному центрі. Після оптимізації і автоматизації процесу спалювання ККД установки буде в межах 85%.

Плідно ідуть роботи по підготовці до встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) за кошти гранту із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). Вже наступного тижня повинна надійти перша партія ІТП.

Успішно співпрацюємо із Європейським банком Реконструкції і Розвитку (ЄБРР). На минулому тижні відбулася зустріч із представниками цього банку в якій я безпосередньо брав участь, є суттєвий поступ у цьому напрямку. Наближаються до завершення роботи по реконструкції котельні на вулиці Медична, 17 із встановленням котла на біопаливі потужністю 1 МВТ за кредитні кошти ЄБРР.

Гарно зарекомендували себе пальники італійської фірми «RIELLO». Це передове європейське обладнання, яке дає можливість ефективно спалювати газ, досягати ККД в межах 91% і можливість автоматизації процесу підтримки температури у відповідності до температури оточуючого середовища. Нині на завершальному етапі роботи на котельних по вулицям Довга, 68А, Тролейбусна по заміні подових пальників на високоекономічні італійські.

Це лише частка робіт які чекають на своє втілення в життя. Ми дивимося в майбутнє і розуміємо, що в нинішніх складних економічних умовах, що маємо в Україні, ощадне використання енергоресурсів і застосування альтернативних видів палива як ніколи є актуальним.