• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Міський голова перевірив хід робіт з модернізації котельні

Міський голова перевірив хід робіт з модернізації котельні

В рамках підготовки до опалювального сезону 2016/2017 комунальних служб міста 03 жовтня міський голова Руслан Марцінків відвідав котельню на вулиці Військових Ветеранів, 8А. Як ми вже неодноразово інформували, тут здійснюються роботи з модернізації та реконструкції основного теплогенеруючого обладнання в рамках співпраці нашого підприємства із Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).Руслан Марцінків разом із директором ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василем Рущаком ретельно оглянули хід виконаних робіт на об’єкті, відзначили першочергові подальші напрямки робіт з підготовки до опалювального сезону.

Зараз у котельні, що на вулиці Військових Ветеранів роботи з модернізації на завершальній стадії, закінчили монтаж основного обладнання, залишилось налагодити електроніку та встановити димову вентиляцію. Виробник дає три роки гарантії на все устаткування та забезпечує технічне обслуговування. Мінімальний термін експлуатації нового обладнання – 20 років. Ця котельня обслуговує централізованим теплопостачанням такі вулиці: Грюнвальдську, Гарбарську а також частину вулиці Галицької та Василіянок, де розташовано ряд бюджетних установ. Модернізована котельня постачатиме гарячу воду абонентам протягом цілого року.

Заходи з модернізації, спрямовані на застосування сучасного європейського обладнання, що дозволить скоротити споживання природного газу на 13-15% і електроенергії на 12-16%. Встановлені сучасні котли будуть повністю автоматизовані, системи контролю, управління та підтримки параметрів відповідно до температури зовнішнього середовища будуть синхронізовані і виведені на центральний пульт управління для дистанційного керування. Модернізована котельня працюватиме без додаткового персоналу.

Першочерговим в нинішній державній політичній ситуації є зменшення і максимально раціональне споживання природного газу, а також, де це можливе, заміну його використання альтернативними видами палива. Саме на це наголошує Руслан Марцінків, говорячи про роботи, що ведуться нині в котельній на вулиці Медичній, 17 і які незабаром будуть здійснено в котельних, що розташовані на вулицях Тролейбусна та Чорновола, 130, де в наслідок модернізацій працюватимуть котли на альтернативному паливі.