• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Не можна латати те, що прийшло до межі руйнації

Не можна латати те, що прийшло до межі руйнації

Централізована подача гарячої води споживачам ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» напряму залежить від стану внутрішньобудинкових систем багатоквартирних житлових будинків. А вони, ці внутрішньобудинкові системи, перебуваюить у досить плачевному стані.

Якщо магістральні тепломережі щороку піддаються гідравлічним випробуванням і в місцях, що не витримали випробовувального тиску здійснюється заміна зношених ділянок на нові попередньо-ізольовані труби, то в будинках стан корозійної зношеності мереж досить значний, а особливо мереж гарячого водопостачання. Про це щороку управителі багатоквартирних житлових будинків впродовж літніх місяців не втомлюються інформувати жильців.

Місцева влада іде на зустріч проблемам мешканців, запроваджуючи дольову участь в ремонті внутрішньобудинкових систем. Не всюди мешканці багатоповерхівок дослухаються до порад і часто-густо не йдуть на співпрацю. Як наслідок, внутрішньобудинкові системи подачі гарячої води раз за разом виходять з ладу, що суттєво затримує стабільний початок подачі гарячої води до помешкань.

Не став винятком і цьогорічний початок опалювального сезону 2018/2019рр. Нині керівництво Комунального підприємства «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» (КП МІУК) надіслало ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» лист з переліком 153 житлових будинків в різних мікрорайонах міста, де стан внутрішньобудинкових мереж вкрай незадовільний і звертається з проханням не подавати в ці будинки гарячу воду, адже не можна раз за разом латати те, що вже прийшло до межі руйнації, а заміна цілих стояків і внутрішньобудинкових розгалужень – справа високовартісна.

Отже, наступного літа мешканцям багатоповерхівок слід взяти до уваги це питання і активно долучатися до дольової участі в ремонті внутрішньобудинкової інфрапструктури своїх осель.