• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Нове в Законі «Про комерційний облік теплової енергії»

Нове в Законі «Про комерційний облік теплової енергії»

Ff Cikel 0709

02 серпня набув чинності Закон України № 2119-VIII від 22 червня 2017 р. “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”. Які докорінні новації несе він споживачам теплової енергії та гарячого водопостачання? Про це поговоримо із начальником відділу енергозбереження ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богданом Цікелем.

Богдане Михайловичу, цим Законом зазначається, що у будівлях, які були приєднані до зовнішніх інженерних мереж і не були оснащені лічильниками тепла, мають бути встановлені прилади обліку теплової енергії до 2 серпня 2018 року. За чиї кошти будуть встановлюватися ці прилади: громадян – мешканців багатоповерхівок, чи за рахунок держави, як було до цього часу? Це, погодьтеся, важливо, адже вартість лічильників тепла досить суттєва – порядку 30 тис. грн.

До набрання чинності цього Закону теплогенеруючі підприємства встановлювали прилади обліку теплової енергії за державники Програмами. На нашому підприємстві за цими Програмами у багатоповерхівках було встановлено практично 98% приладів обліку тепла. Проте нині Закон (Розділ ІІ «Оснащення вузлами обліку будівель і приміщень» п.6) говорить наступне: «Витрати на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, здійснені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг, а також власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку, який сплачується виконавцеві відповідної послуги». Тобто відтепер власники комерційних приміщень чи мешканці багатоквартирних будинків будуть змушені або за власний кошт купувати і встановлювати прилади обліку теплової енергії чи постачальник теплової енергії буде це здійснювати за рахунок відшкодування витрат споживачами комунальних послуг.

Пункт 11 цього ж розділу Закону говорить наступне: «Розмір внесків за встановлення комерційних вузлів обліку визначається окремо для кожної будівлі. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін».

Богдане Михайловичу, як відомо, прилади обліку теплової енергії необхідно обслуговувати: у певні терміни потрібно проводити повірку, ремонтувати, тощо. За чий кошт будуть виконуватися ці та інші роботи?

У середньому раз на 4 роки приладам обліку необхідно проводити повірку. Також лічильники теплової енергії оснащені елементами живлення для автоматичного зчитування показників, і вони періодично вимагають заміни. Відтепер нововведений Закон (Стаття 6. «Обслуговування, заміна та абонентський облік вузлів обліку») говорить однозначно:

«Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (їх складових частин) відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги, а також власниками (співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та гарячого водопостачання у такій будівлі, шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків на обслуговування та заміну вузла комерційного обліку.

Розмір внесків за заміну вузлів комерційного обліку визначається окремо для кожної будівлі. Сплата внесків розстрочується на п’ять років або на інший строк за згодою сторін.

Розмір внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку визначається окремо для кожної будівлі із розрахунку на один рік, для складової витрат на повірку ділиться на строк міжповірочного інтервалу».

Які міри покарання передбачає новий Закон порушникам?

Законом запроваджується відповідальність за самовільне використання з корисливою метою теплової енергії та гарячої води без приладів обліку та інші порушення правил користування, що не завдало значної шкоди. За такі дії передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від 30 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неоснащення будівель лічильниками тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а самовільний демонтаж, умисне знищення, пошкодження, розкомплектування, інше несанкціоноване втручання в роботу вузла комерційного обліку теплової енергії, гарячої води – штраф на громадян від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 200 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі викрадення приладів обліку теплової енергії, що вже мало місце у попередні роки в нашому обласному центрі, хто відшкодовуватиме завдані збитки?

Як ми вже неодноразово повідомляли, впродовж минулих років траплялися випадки несанкціонованого проникнення зловмисників до приміщень, де встановлено прилади обліку теплової енергії багатоквартирного житлового будинку та викрадення як самих приладів обліку, так і запірної арматури. Тому ми постійно наголошуємо про необхідне надійне облаштування захисних дверей, встановлення грат, надійних замків, замурування зайвих проходів до приміщення, де встановлено прилади обліку теплової енергії. Відповідальність про збереження несуть балансоутримувачі будинків та мешканці багатоповерхівок. Відновлення викрадених зловмисниками матеріальних цінностей з обліку тепла ляже на плечі мешканців будинків та балансоутримувачів. Тож належна охорона і увага з боку усіх мешканців щодо збереження приладів обліку буде не зайвою.