• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Оплата за рахунками

Газета «Західний Кур’єр» № 8 (1947) від 22.02.2024

Автор: Оксана ДЕНЕГА.

Франківських боржників за комуналку почали відключати від мереж

Наприкінці грудня минулого року уряд скасував мораторій на відключення житлово-комунальних послуг боржникам, який діяв від початку повномасштабного вторгнення. Підприємства-надавачі одразу назвали це рішення «перезрілим», адже борги населення давно перейшли усі можливі червоні лінії.

Крім того, мораторієм більшою мірою скористалися не субсидіанти чи пенсіонери. Ці категорії якраз продовжували справно платити навіть в часі війни. Значний приріст боржників відбувся в групі споживачів середнього та високого достатку, які скористалися наданими державою можливостями, мов індульгенцією.

Як сьогодні постачальники компослуг впливають на неплатників та скільком із них найближчим часом загрожує від’єднання від мереж – з’ясовував «Західний Кур’єр».

*(з повним текстом статті можна ознайомитися на сторінках газети)

ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»

Схожа ситуація з боргами у ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». За тепло містяни боргують 172 мільйони гривень. Середня величина боргу, який вважається проблемним – 10 тисяч гривень. Серед найбільших боржників теж є квартири із заборгованістю понад 100 тисяч гривень.

«Найбільш проблемними є квартиронаймачі, які мають заборгованість те не здійснюють оплат більше шести місяців, а їхній борг складає більше 10 тисяч гривень. Таких є близько 10% від загальної кількості споживачів. В різний період їх чисельність складає від 4 до 5 тисяч квартир», – розповідає заступник директора з розрахунків  і реалізації теплової енергії «ІФТКЕ» Ігор Угриновський.

У «ІФТКЕ» планують більше працювати не у напрямку відключень, а судового врегулювання боргу, використовуючи можливості нарахування штрафів та пені . Повне відключення наразі можливо тільки щодо послуги гарячої води. Бо від’єднати абонента від централізованого опалення дуже складно.

«Будинкова система центрального опалення спроектована таким чином , що усі споживачі розміщені на одному стояку, пов’язані однією трубою. Тому, щоб відключити одну квартиру необхідно потрапити у неї безпосередньо та провести роботи з демонтажу приладів опалення у кімнатах споживача. Таке технічне рішення надзвичайно складне до виконання», – пояснює Ігор Угриновський.

Зараз на підприємстві створено окремий підрозділ, який займається боргами – група по роботі з боржниками. Абонентам, які не здійснювали жодних оплат в опалювальний період більше трьох місяців надсилають вимогу про оплату. До боржників, які боргують більше 10 тисяч гривень, по місцю проживання направляють фахівця, який у формі особистого спілкування повинен вияснити причину виникнення заборгованості та запропонувати варіанти досудового врегулювання. Наприклад, договір реструктуризації терміном до 2 років, а іноді і на довше.

Якщо це не спрацювало, тепловики йдуть до суду. Велика частка боргів за тепло, так само, як і за воду, погашається на етапі судового розгляду. А, якщо справа таки дійде до відключення, то з абонентом працюватиме Державна виконавча служба. Борг буде стягуватися із заробітної плати чи пенсії, або шляхом накладання арешту на майно.