• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Селекторна нарада щодо підготовки до опалюГотовність до опалювального сезону перевіривального сезону

Готовність до опалювального сезону перевірив В.Гройсман

P Selekt1310

13 жовтня відбулася селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на якій розглядалося питання про готовність житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери, підприємств паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2016/17 року.

У селекторній нараді взяли участь голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, керівники структурних підрозділів ОДА, підприємств та організацій, до компетенції яких належить забезпечення безперебійної роботи під час опалювального сезону.

Наша область одна з перших в Україні прийняла рішення про початок опалювального сезону. Олег Гончарук зазначив: «Зважаючи на погіршення погодних умов, зокрема, різке зниження температурних показників, керівництвом облдержадміністрації шостого жовтня було прийнято рішення про початок в області опалювального сезону. Станом на сьогодні усі заклади соціальної та житлової сфери, об’єкти житлово-комунального господарства стовідсотково готові до сталого проходження осінньо-зимового періоду».

На Івано-Франківщині працюють 778 котелень (95% від загальної кількості), опалюється 73 лікарні (100%), 271 дошкільний навчальний заклад (97%), 678 навчальних закладів (94%) та 993 багатоквартирні житлові будинки (88%) від загальної кількості, які опалюються від централізованих систем теплопостачання.

Установи соціального захисту населення Прикарпаття забезпечили стовідсоткове перепризначення субсидій, усіх, хто користувався ними впродовж минулого року, та гарантували таке ж повернення коштів до державного бюджету у зв’язку з невикористанням субсидій.

Під час наради також обговорювалися питання забезпечення енергетичними ресурсами підприємств паливно-енергетичного комплексу, рівня готовності до роботи у зимовий період автодорожних служб, надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Володимир Гройсман повідомив, що державою передбачено 14,7 мільярда кубометрів газу, аби стабільно забезпечити опалювальний період. Він наголосив, що наразі НАК «Нафтогаз України» зобов’язаний виділити ліміти та забезпечити постачання газу. Для цього необхідно невідкладно заключити відповідні договори. Саме це питання і називали найпроблемнішим під час діалогу з очільником Уряду практично всі керівники областей. Адже НАК «Нафтогаз України» надто повільно йде назустріч регіональним підприємствам.

Прем’єр-міністр констатував, що Уряд вжив необхідні заходи для того, щоб теплопостачальні підприємства забезпечити всім необхідним для початку опалювального сезону. Зокрема, Камбін прийняв довгоочікувані зміни до постанов № 20 та № 217, що дозволить вирішувати накопичені роками проблеми в теплокомуненергетиці. Найближчим часом до Верховної Ради буде подано законопроект про реструктуризацію боргів підприємств теплоенергетики.