• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Селекторна нарада щодо підготовки до опалювального сезону

Селекторна нарада щодо підготовки до опалювального сезону

PF 0410 Selektor

04 жовтня відбулася селекторна нарада під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. Темою обговорення було питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної інфраструктури до стабільної, надійної роботи під час опалювального сезону 2016/2017.

У селекторній нараді взяли участь заступник голови Івано-Франківської ОДА Ярослав Паранюк, директор Департаменту житлово-комунальної політики та благоустрою Івано-Франківського МВК Михайло Смушак, директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, керівники структурних підрозділів ОДА, підприємств та організацій, до компетенції яких належить питання безперебійної роботи під час наступного опалювального сезону.

За словами Міністра Геннадія Зубка технічна готовність до опалювального сезону об’єктів ЖКГ та соціальної сфери забезпечена в повному обсязі. «Якісне забезпечення опалювального сезону у нинішніх умовах є питанням національної безпеки», – наголосив Геннадій Зубко. Він також зазначив, що лише окремі регіони на один відсоток або навіть десяту частку відсотка не дотягують до 100%-вої готовності.

«Для підготовки до зими в бюджетах всіх рівнів витратили близько 6 млрд. грн. Це кошти, в основному, з місцевих бюджетів”,— заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк під час селекторної наради.

В той же час під час наради було зазначено, що Уряд очікує від Парламенту ухвалення ряду законів з реформи житлово-комунального господарства, зокрема, і щодо реструктуризації минулих боргів підприємств теплокомуненерго.

Окрім того керівники теплогенеруючих підприємств України загострили проблему відсутності на сьогодні договорів з НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу для виробництва теплової енергії бюджетним організаціям та іншим юридичним особам. Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко пообіцяв на селекторній нараді, що 05 жовтня 2016 року на засіданні Кабміну будуть внесено зміни до Постанови № 758, що дозволить укладання договорів на газопостачання між НАК «Нафтогаз України» та теплогенеруючими підприємствами на постачання природного газу для виробництва теплової енергії бюджетним організаціям та іншим юридичним особам при наявності заборгованості.