• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Тепловий район «Дорошенка»: великий обсяг робіт виконано

Тепловий район «Дорошенка»: великий обсяг робіт виконано

DSC 26055 2506

Наближається до завершення перший літній місяць року. У тепловому районі «Дорошенка» не припиняється напружена робота з підготовки до нового опалювального сезону 2019/2020 рр.

Нині на капітанському містку цього теплового району в.о. начальника теплового району Дмитро Іванович Хромей – висококласний фахівець із багаторічним стажем роботи.

За перший місяць літа в нашому тепловому районі проведений великий обсяг робіт, – говорить Дмитро Іванович. – Ми практично завершили гідравлічні випробування мереж на міцність та щільність, провели гідравлічні випробування котлів на міцність в основних котельнях. Залишилося провести випробування трьох котлів КСВ в котельні, що розташована на вулиці Матейка, 34а.

Результати гідравлічних випробувань теплових мереж не є втішними. Так, на сьогодні виявлено 22 пориви. З них виконано заміну зношених труб на шести ділянках. Тож за два наступних місяця літа слід виявити місця поривів, здійснити розкопки, вирізати зношені ділянки труб теплових мереж і замінити їх на нові попередньо-ізольовані труби. Після чого необхідно провести знову гідравлічні випробування, аби переконатися, що все виконано добре.

Проте значна частина теплових мереж вже практично відслужили свій ресурс експлуатації. Ми фіксуємо високу зношеність, тобто, кородованість стінок металу труб. Це проблема тепловиків цілої галузі в Україні. Держава за залишковим принципом фінансувала заміну магістральних теплових мереж. Тепер на місцях доводиться вишукувати слабкі місця і здійснювати заміну ділянок на нові труби. Але не факт, що після контрольного гідравлічного випробування не відбудеться порив на іншій, новій ділянці і все доведеться виконувати знову, допоки ціла теплова мережа витримає гідравлічні випробування. Лише тоді оформляється Акт готовності теплової мережі до нового опалювального сезону в присутності представників Теплової інспекції.

Крім цього працівники нашого теплового району виконують ревізію і ремонт мережних насосів та насосів підживлення котелень, виконують заміну запірної арматури тощо. Проведено чистку твердопаливного котла фірми «KRIGER» в котельні, що на вулиці Медична, 17а, який працює на відходах деревини, здійснена ревізія системи паливоподачі цього котла та ревізія системи золовиділення, щоб з настанням зими котел «KRIGER» надійно подавав тепло Прикарпатському онкологічному центру та психоневрологічній лікарні.

Загалом, станом на 25 червня проведено перевірку готовності до роботи 10 котелень з відповідним підписанням Актів готовності.

Підготовка теплового господарства теплового району «Дорошенка» триває.