• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Тепло ще не всюди

Газета «Західний Кур’єр» №41 (1562) від 13.10.2016

P Zah Kur 1710Івано-Франківськ став одним і з перших міст в Україні, де розпочався опалювальний сезон 2016-17 років. Тепло в обласному центрі Прикарпаття почали подавати з 7 жовтня. Однак наразі воно дійшло ще не до всіх споживачів. Повністю усунути виявлені під час запуску тепла проблеми комунальники обіцяють за два-три тижні.

Як повідомив директор «Станіславської теплоенергетичної компанії» Сергій Мельник, котельня підприємства вийшла на режим о 15.00 7 жовтня. Наразі тепло компанія подала до всіх будинків. Якщо ж його ще нема у квартирах, то це питання до балансоутримувачів житлового фонду. Також станом на понеділок без тепла від «СТЕК» перебували одна школа і два заклади охорони здоров’я. Холодно і в українській гімназії №2, де ще проводять мілкі ремонти системи теплопостачання, і в дитячій музичній школі №1, яка розміщується у будівлі, що перебуває на обласному балансі. Ще до однієї школи, одного дитсадка і одного закладу охорони здоров’я тепло не дійшло від котелень ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Загалом із 540 будинків з централізованим теплопостачанням у понеділок тепла з тих чи інших причин ще не було у 40 з них.
З якими найбільшими проблемами довелося зіткнутися на початку опалювального сезону, ми поцікавилися у директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго Василя Рущака:

–Найбільша проблема – зношення систем теплопостачання житлового фонду, які потребують ремонту. При запуску 99% житлового фонду у 40 будинках виявились пошкодження систем, які потребують зварювальних робіт. Тобто тепло у ці будинки ми подали, але через пошкодження мереж аварійна їх відключила для проведення ремонтів.
Також ще не укладена угода з НАК «Нафтогаз» на постачання газу для бюджетних установ і організацій. У понеділок засідає Кабмін, і ми сподіваємось на позитивне рішення цього питання. Але у бюджетних організаціях тепло уже є. Зараз ми беремо для цього газ у іншого постачальника, у якого його брали в літній період. Проте на опалювальний сезон газ потрібно брати у НАК «Нафтогаз».
–Скільки поривів мереж зафіксовано з початку подачі тепла?
–На теплотрасах їх нема. 29 котелень працюють. Котельню на вул. Військових ветеранів, яка перебувала на реконструкції, запускаємо у понеділок, і тоді подамо тепло ще у 19 будинків та один дитсадок. Найбільше пошкоджень у будинкових системах. Тому одні будинки ми запускаємо, інші, де проявляються пориви, відключаємо, щоб провести ремонти. Станом на понеділок таких будинків було 40.
–За скільки часу плануєте усунути пошкодження і завершити всі ремонтні роботи?
–Аварійні бригади працюють без вихідних, щоб зробити це якомога швидше. Поки тепло на дворі, нам легше виконувати ці роботи, і це не так відчутно для населення, бо з похолоданням буде більше скарг. Тому намагатимемося провести ремонти у стислі терміни і забезпечити надання якісних послуг споживачам. З практики попередніх років, на це піде десь два тижні.
–Куди мешканцям звертатися, якщо у квартирах немає тепла?
–Телефонувати на 15-82 у нашу аварійну службу, яка працює цілодобово. Вона передає інформацію начальникам теплових районів, і ми одразу беремо такі адреси в роботу.
–А якщо до квартири тепло подане, але не гріє одна чи кілька батарей?
–У таких випадках, якщо споживачі не отримують якісних послуг, необхідно звертатися з письмовою заявою або у електронній формі у відділ звернень. До споживача виходить комісія, проводить обстеження температури у приміщенні і, якщо дійсно не було належного теплопостачання, на той період часу буде здійснений перерахунок.
Стах МІРЧУК