• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

У ФРАНКІВСЬКУ ВІДКРИЛИ РЕКОНСТРУЙОВАНУ КОТЕЛЬНЮ ПО ВУЛ.ВІЙСЬКОВИХ ВЕТЕРАНІВ (ФОТО)

Інтернет-сайт «firtka.if.ua » 26.12.2016 – 10:59

Firt26 12

В Івано-Франківську відбулося відкриття котельні по вул.Військових Ветеранів, що була реконструйована під час реалізації проекту «Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська» в рамках проекту співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Тут встановлено 4 сучасні водогрійні жаротрубні котли потужністю 2 МВт кожний, інформує кореспондент Фіртка.

Реконструкція котельні передбачала повну автоматизацію та диспетчеризацію котельні, заміну насосного та іншого котельного обладнання на нове енергозберігаюче та енергоефективне, встановлення сучасного пункту хімічної підготовки води, тощо.

Ці заходи спрямовані на застосування європейської технології італійської фірми «RIELLO», що дозволить скоротити споживання природного газу на 13-15% і електроенергії на 12-16%. Модернізована котельня працюватиме без додаткового персоналу.

“Ми підписали угоду із Європейським банком реконструкції та розвитку на приблизну суму у 14 мільйонів гривень для реконструкції котельні. Раніше тут була стара котельня, яка була розрахована на те, що до неї мають під’єднювались додаткові споживачі, але немає такої потреби тому, що люди переходять на індивідуальне опалення. Котельня працює в автоматизованому режимі, постійно працює цілодобова аварійна. Ця реконструкція дала нам економію енергоресурсів”, – переконаний директор ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Василь Рущак.

Виробник дає три роки гарантії на все устаткування та забезпечує технічне обслуговування. Мінімальний термін експлуатації нового обладнання котельні – 20 років.

Ця котельня забезпечує централізованим теплопостачанням такі вулиці: Грюнвальдську, Гарбарську а також частину вулиць Галицької та Василіянок.

Серед споживачів 820 квартир у 20 житлових будинках, 2 гуртожитки, 33 об’єкти госпрозрахункових організацій, 11 об’єктів, що фінансуються з міського бюджету, 5 – з держбюджету і Стоматологічна поліклініка на вул. Тарнавського, що фінансується з обласного бюджету.

За словами Василя Рущака, наприкінці січня в Івано-Франківську запустять ще одну відреконструйовану котельню по вулиці Медична. Зараз там завершують роботи – встановлено котел на біопаливі. Також у наступному році відкриють котельню на вулиці Тролейбусна.

“На Тролейбусній підрядник приступив до роботи: встановлюється котел на 4 МВат, що протягом року зможе забезпечувати мікрорайон Пасічну гарячою водою”, – зауважив Рущак.