• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

18.10.2023 – 20:10 Інтернет-сайт «Правда Іф»

В Івано-Франківську 18 жовтня розпочали опалювальний сезон.

Комунальне підприємство “Івано-Франківськтеплокомуненерго” почало постачання тепла до майже 500 багатоквартирних будинків, які перебувають на його балансі, передає Правда Іф з посиланням на Суспільне

Про це повідомив заступник головного інженера підприємства Іван Кедик.

З його слів, на балансі “Івано-Франківськтеплокомуненерго“, крім багатоквартирних будинків, перебувають усі комунальні заклади міста.

“Йде прогрів системи. Воно, звичайно, мусить трішки прогрітися, щоб мешканці відчули тепло. Я думаю, на вечір більшість мешканців вже будуть мати тепло”, — каже Іван Кедик.

В Івано-Франківську котельні почали давати тепло в оселі

Електрослюсар “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Юрій Синишин працює на одній із котелень Івано-Франківська. Вона, каже, забезпечує теплом майже сотню багатоквартирних будинків міста.

Зі слів чоловіка, централізоване теплопостачання до помешкань подали 18 жовтня о 10:00. Тепер працівники котельні обслуговують прилади, які регулюють тиск подачі води.

“Ми котельню щойно запустили в роботу і налаштовуємо, щоб той процес ішов чітко, як має бути”, — говорить Юрій Синишин.

Із теплопостачанням від минулого тижня перебувають більшість комунальних медичних закладів Івано-Франківська, розповідає Іван Кедик. На випадок блекауту котельні міста забезпечені додатковими засобами електроживлення.

“Ми маємо негативний досвід з минулого опалювального сезону — через обстріли були зупинки енергопостачання. Ми до цієї ситуації додатково підготувалися — докупили генератори, пальне, підготувалися до короткочасної роботи котелень, щоб не допустити розморожування систем”, — пояснює Іван Кедик.

Багатоповерхівка на вулиці Набережній від’єднана від газу та централізованого теплопостачання, розповідає голова правління тамтешнього ОСББ Сергій Шевченко. Оселі обігрівають за допомогою електрики.

“Навантаження величезне йде на мережі, на дроти, на контакти. Для того, щоб воно не загорілося від того, що нагрілося, ми проводимо перевірку”, — каже Сергій Шевченко.

Мешканці цього будинку опалювальний сезон розпочали тиждень тому. Щоб уникнути тепловтрат, у багатоповерхівці вирішили утеплити технічний поверх. Рахунки у платіжках у найхолодніші місяці не перевищують півтори тис. грн.

“Три кімнати поки що — 600 грн, хтось — 500 платить. За цей місяць буде під тисячу гривень. У нас нічний тариф є”, — говорить Сергій Шевченко.

За його словами, готується ОСББ і до можливих блекаутів. Для загальнобудинкових потреб придбали генератор на випадок знеструмлення багатоповерхівки.