• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

«Чорнобривці» зачарували косівчан

«Чорнобривці» зачарували косівчан

Kosiw 3 2109

21-22 вересня у Косові відбувся обласний фестиваль кераміки, ремесел і фольклору «Дзбаник мальований». Для участі у мистецькій частині свята був запрошений народний хоровий колектив нашого підприємства «Чорнобривці» під керуванням Ірини Павлик, концертмейстер Андрій Дейчаківський.

У програмі свята були: виставка-ярмарок творів майстрів-керамістів, урочистий концерт, конкурси, майстер класи, гончарна ватра і неперевершені косівські етнічні смаколики. Щодо останнього пункту програми слід віддати належне косівчанам – вміють створювати кулінарні шедеври, якими радо пригощали всіх учасників дійства.

Kosiw 2109

Про виставку-ярмарок слід зауважити, що подібних керамічних витворів останніми роками під час мистецьких фестивалів в обласному центрі, на превеликий жаль, побачиш не завжди. Можна стверджувати, що косівська земля зберігає давні народні традиції майстрів кераміки як у формі виробів, так і щодо кольорової гами. Гості свята мали можливість збагатити свої домашні колекції чудовими виробами гончарства.

На сцені перед районним Будинком Культури виступили ряд мистецьких колективів з області, проте від обласного центру був запрошений лише народний хор «Чорнобривці». І косівчани не помилились у своєму виборі.

Kosiw 4 2109

Замість прогнозованої синоптиками зливи і штормового попередження – чудовий, лагідний осінній день де ніжні, теплі сонячні промені поєдналися із досконалим звучанням співочої програми «Чорнобривців», створили довершений акорд, що причарував присутніх на урочистому концерті. Та й виконувалися твори легко, йшли просто від душі. Тож контакт із глядачами утворився миттєво. Щирі бурхливі оплески після виконання всіх чотирьох номерів програми і вдячні схвильовані шанувальники співу після завершення виступу. Таким запам’ятається «Дзбаник мальований» у привітному Косові.