• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Яка ситуація із субсидіями в Івано-Франківську, кому виплачують, кому – ні?

06.06.2022 на інтернет-сторінці газети «Західний Кур’єр» було подано інформацію від директора Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради Василя Семанюка про ситуацію із виплатою субсидій. Враховуючи суспільний інтерес до цієї теми, подаємо для відома абонентів підприємства.

19 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану», якою передбачено розгляд питання щодо призначення житлової субсидії з 01.05.2022 року для домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні, без звернень громадян (крім тих, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива).

Департамент соціальної політики автоматично призначив житлову субсидію 12148 домогосподарствам (в т. ч. 6174 домогосподарствам в сумі «0» грн – вартість послуг не перевищує розмір обов’язкового платежу).

540 домогосподарствам, які за інформацією управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг мають прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн), субсидію не призначено. Про непризначення субсидії ми повідомили громадян поштою або телефоном, – повідомив Василь Семанюк.

За умови документального підтвердження протягом двох місяців сплати заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку неопалювального (опалювального) сезону. В іншому разі субсидія призначається з місяця, наступного за місяцем, в якому громадянин вчинив такі дії.

421 домогосподарству відмовлено в призначенні субсидії, оскільки за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

1140 домогосподарствам розрахунок житлової субсидії буде здійснено після отримання додаткової інформації.