• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Якісно підготовлена вода – запорука надійної роботи обладнання

Якісно підготовлена вода – запорука надійної роботи обладнання

 

Готовність до наступного опалювального сезону не обходиться без всебічної підготовки об’єктів теплогенерації підприємства, яку здійснюють працівники хімічної лабораторії виробничої служби ДМП «ІФ Теплокомуненерго».

1 Him Lab

Очолює хімлабораторію Галина Волочій. Тож просимо її розповісти, яку роботу було проведено, аби якісно провести наступний опалювальний сезон.

           Під час опалювального сезону хімлабораторія здійснює постійний контроль за роботою хімводоочистки на котельнях теплових районів міста згідно карт водного режиму, – розповідає Галина Яремівна. – Також здійснюємо контроль витрат реагентів при технологічній обробці води та приготуванні хімреактивів для котелень міста. Хімлабораторія проводить технічний нагляд за монтажно-налагоджувальними роботами по хімводоочистці та деаерації.Якісно підготовлена, деаерована вода в тепловій магістральній систем – це запорука надійної роботи усіх агрегатів по забезпеченню теплом наших споживачів. Деаерація передбачає відповідну обробку води – теплоносія задля видалення розчинених у ній агресивних газів, головним чином кисню та вільного діоксиду вуглецю, що провокує корозію металів.

У літній період на котельнях теплових районів міста здійснювалася згідно розроблених графіків робота по ремонту обладнання хімводоочистки. Для цього проводилося вивантаження та ревізія фільтрів, чистка солерозчинників, контролювалася справність обладнання з деаерації. На даний час всі роботи виконані в повному обсязі, створені необхідні запаси хімреагентів на котельнях міста, забезпечено необхідним хімічним посудом.

Працівники хімлабораторії здійснюють постійний контроль за станом води – теплоносія: виконується аналіз на жорсткість води, наявність хлоридів, кисню, вуглекислоти, нафтопродуктів, тощо.

На сьогодні всі котельні теплових районів обласного центру забезпечені необхідною документацією, складені графіки відбору проб води, карти водного режиму, перевірено знання інструкцій з проведення хіманалізу обслуговуючим персоналом апаратників котелень.