• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Як заощадити енергію і власні гроші. Поради на щодень

 

Встановіть захисний екран!

Екран на батарею 1
            Багато тепла втрачається через стіни за опалювальними радіаторами. Теплові витрати збільшуються на 3-4% від тепловіддачі приладів, якщо вони стоять у нішах. Аби зменшити ці втрати, між батареєю і стіною можна встановити своєрідний теплозахисний екран з алюмінієвої фольги або з алюмінієвим покриттям. Теплозахисний екран – це плита (наприклад, ДСП), на один бік якої кріпиться шар алюмінієвої фольги, який встановлюється між радіатором і стінкою таким чином, щоб відбиваюча поверхня була розвернута у бік радіатора. Даний екран дозволяє заощадити значно більше тепла, ніж алюмінієва фольга. Найекономнішим є екран, обидва боки якого вкриті фольгою, що не дозволяють дорогоцінному теплу тікати назовні, віддзеркалюючи та спрямовуючи його назад у кімнату. Витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%, якщо Ви маєте індивідуальне опалення або лічильники тепла. Стіни, що виходять на вулицю, утеплюють звукоізолюючими шпалерами, килимами, поролоном чи гіпсокартоном. Витрачені кошти, а також час і зусилля окупляться вже протягом кількох тижнів після установки.

На ніч закривайте штори!
Мова йде про короткі штори, які не закривають простір навколо радіаторної батареї. Занадто довгі штори та меблі біля батарей помітно зменшують ефективність опалення; тому бажано, щоб простір біля радіаторів був вільним. Тепло від батарей має безперешкодно передаватися у кімнату, де вони встановлені.

Через вікно втрачається велика кількість тепла, тому, закриваючи його на ніч короткими шторами, Ви частково запобігаєте таким втратам. Добре тримають тепло штори з цупкої тканини, які щільно прилягають до стін і вікон.

Щільно зачиняйте двері кімнат і квартири!
Запорукою економії тепла є щільно зачинені двері кімнат, квартири, будинку чи під’їзду, особливо під час опалюваного сезону. Не дайте теплу так просто покинути Вашу оселю!
Утепліть у будинку вікна, стіни та двері. Знайдіть та усуньте холодні протяги з дверей, щілин та інших місць.

шпари 1

Приблизно четверта частина всього тепла, що надходить у наші квартири, втрачається через шпарини завдяки протягам. Заходи теплоізоляції можуть дати найбільший ефект. Цей задум зручніше всього реалізувати під час капітального ремонту квартири. Балконні та вхідні двері можна утеплити сучасними методами теплоізоляції або використати традиційні поролон, шкірозамінник чи щільну матерію. Термоізольовані вікна та двері зроблять Ваш будинок не лише теплішим, але й запобігатимуть утворенню конденсату. Сьогодні на ринку представлений широкий вибір ізоляційних матеріалів. Проте, якщо Ви сумніваєтеся у власній компетенції з цього питання, то краще порадитися зі спеціалістами, які допоможуть підібрати те, що найбільш імпонує саме Вашій квартирі.