• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

26.10.2023 Інтернет-сайт «Інформатор»

Державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго» повідомило, що станом на 01 жовтня борги населення за спожите тепло становлять 155 млн. гривень.

Розповідає Інформатор.

За лічені дні, установи соцзахисту розпочнуть аналізувати інформацію, яку в обов’язковому порядку надають комунальні підприємства міста, про стан розрахунків українців, яким була призначена субсидія.

Якщо виявиться, що отримувач житлово-комунальних послуг має протерміновану заборгованість більше ніж на 3 місяці і на суму понад 680 гривень – буде прийнято рішення щодо скасування субсидії.

Звісно, всі розуміють, що війна триває, а економічне становище громадян падає. Тому, з власниками квартир, які мають заборгованість ДМП «ІФТКЕ», працює «Група по роботі з боржниками». Завдання групи є проведення робіт з боржниками щодо зменшення дебіторської заборгованості. Група працює з тими хто має борг за спожите тепло та гарчу воду в сумі понад 8000 грн. Щоб не навантажувати боржників оплатою одноразовим платежем, їм пропонують реструктуризацію.

Що це означає? Це означає те, що боржникам слід оплатити 25% від суми боргу, надати копії паспорта, ідентифікаційного коду та квитанції про оплату 25% боргу, явитись в офіс ДМП «ІФТКЕ» і підписати договір на реструктуризацію. Реструктуризація надається на один рік, а в окремих випадках розглядається довший термін.

Справи боржників, які відмовляються платити борг, передадуть на розгляд суду. Якщо суд приймає позитивне рішення, боржнику доведеться оплатити заборгованості житлово-комунальних послуг та всі судові витрати.

За поточний рік, до суду подоли заяви по 449 справах фізичних боржниках на суму понад 20,9 млн. грн.

Далі справу передається до Державної чи приватної виконавчої служби. Тепер боржник змушений буде оплатити додатково 10% від суму боргу за послуги виконавчої служби. При ігноруванні виклику Виконавчої служби її працівники здійснюють опис і арешт рухомого і нерухомого майна боржника. Також повідомляється міграційна служба щодо унеможливлення боржникові виїхати за кордон без погашення боргу. Одночасно накладається стягнення на отримання ним пенсії чи заробітної плати, блокуються всі картки рахунків у банках.

Станом за 2023 рік до Державної виконавчої служби спрямовано 90 виконавчих документів по фізичних боржниках на суму понад 3,5 млн. грн.

Працівники теплокомуненерго зазначають, що борги списувати не будуть, а громадяни, які не оплатили заборгованість унеможливлять подальше отримання субсидій.