• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

ІТП – роботи тривають

ІТП – роботи тривають

1 Lesiw

           Монтаж і пуско-налагоджувальні роботи по блочних індивідуальних теплових пунктах (ІТП), що здійснюються у відповідності із співпрацею із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCО) в рамках проекту «Реконструкція та модернізація системи теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська м. Івано-Франківська» тривають і наближаються до завершальної фази, – про це констатує керівник відділу стратегічного розвитку та впровадження кредитно-інвестиційних проектів підприємства Ігор Лесів.

           Нині з 59 ІТП, які будуть встановлені в районі вулиць Довга-Карпатська, а також Федьковича, Пасічна, Горбачевськогор, запланованих для введення в дію, 45 вже розміщена у підготовлених для цього приміщеннях, на 33 з них проходять пуско-налагоджувальні роботи. Затримка в роботі обумовлена тим, що монтаж ІТП передбачає здійснювати роботи блочним методом, без розбирання на окремі агрегати. В реаліях, у більшості приміщень такий метод неможливий через наявні складні підвальні розгалуження і комунікації. Тому доводиться робити розбивку на окремі дрібнів вузли із наступним монтажем цілої конструкції.

Також стримуючим фактором є здійснення врізки в діючу систему централізованого опалення при відключенні на певний час системи опалення будинку, що проблематично при мінусовій температурі зовнішнього середовища. Також у деяких теплових вузлах відсутні місця для паралельного встановлення ІТП (перш ніж робити монтаж ІТП необхідно зробити демонтаж діючого елеваторного вузла). Тому для 100% завершення монтажних та пуско-налагоджувальних робіт потрібно буде дочекатися завершення опалювального періоду, аби не створювати незручності для споживачів тепла.

Втілення даного проекту, передбаченого Планом розвитку підприємства на 2016 рік, дасть змогу максимально зменшити втрати тепла при транспортуванні теплоносія, а також проведення автоматизованого регулювання теплоносія в будинках споживачів відповідно до температури зовнішнього середовища і цілодобового забезпечення їх гарячим водопостачанням.