• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Івано-Франківськ стає енергоефективнішим

Інтернет-сайт «Pravda .if.ua» – 10.04.2015 р., 20.27

Нову котельню, збудовану на замовлення управління МНС в ІваноФранківській області, що працює на пелетах, фахівці вважають найцікавішим обєктом, введеним в ІваноФранківську в рамках Державної програми енергозбереження.

В Україні йде до завершення опалювальний сезон 2014—2015 рр., який відзначився різким зростанням ціни на бликитне паливо. Івано-Франківськ, як і інші міста та регіони країни рятував свій бюджет, намагаючись зменшити споживання газу шляхом переходу на альтернативне паливо.

Як повідомила редакцію прес-служба виконкому Івано-Франківської міськради, в обласному центрі, відповідно до Державної програми енергозбереження, було проведено реконструкцію чотирьох котелень ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», після якої вони почали використовувати як паливо відходи деревообробного виробництва — тирсу, тріски і пелети.

Але найцікавішим об’єктом, з точки зору технологічності, стала котельня, яку збудували на замовлення управління МНС в Івано-Франківській області. Працює вона на гранулах з деревини (пелетах), які є екологічним, поновлюваним і вуглецевонейтральним паливом. До того ж оскільки пелети виготовляють переважно з відходів деревини, вони є ще й порівняно дешевим його видом.

Нова котельня, яка є поєднанням двох металокаркасних модулів, обладнана системою автоматики, що забезпечує роботу основних її функціональних елементів в автоматичному режимі. Якщо температура на вулиці знижується, то автоматично підвищується температура теплоносія, і навпаки. Це дозволяє, з одного боку, надавати доброякісні послуги споживачам — виключається фактор недогріву або перегріву, а з другого — забезпечує економніше й ефективніше використання палива.

Враховуючи те, що наша країна є одним з найбільших постачальників гранул у країни Європи, будівництво таких котелень дозволяє нам значно зменшити споживання природного газу і викиди шкідливих речовин у довкілля.