• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Тиждень охорони праці659 2

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній День охорони праці. У понад 50 країнах світу стали відзначати його з 2002 року за ініціативою Міжнародної конференції вільних профспілок, яку підтримала Міжнародна організація праці. А перед тим з 1989 року за ініціативою канадських і американських робітників відзначався День пам’яті працівників, що загинули на робочому місці. Нині Всесвітній День охорони праці відзначається у понад 100 країнах світу. Україна долучилася до цього всесвітнього заходу з 2006 року згідно з Указом Президента України № 685 від 18 серпня.  

Ще на зорі капіталістичної доби на заводах Генрі Форда працівників на прохідній зустрічав плакат, який попереджав: «Робітник, пам’ятай! Господь сотворив людину, але не зробив для неї запчастин!» У минулі роки нашої не такої вже далекої історії у виробничих цехах можна було побачити плакати, що застерігали: «Робітник, пам’ятай! Твоя родина чекає на твоє повернення з роботи живим і здоровим! Дотримуйся правил охорони праці!» І це впливало на свідомість працівників, напевно, найбільш ефективно.

Пройшли роки, але потреба дотримання життєво важливих правил охорони праці не применшилася. Навпаки, наявність шкідливих і небезпечних умов праці, проблема збереження здоров’я працівників має особливе значення і актуальна, як ніколи. Саме тому на нашому підприємстві з 21 по 28 квітня було проведено «Тиждень охорони праці», що минув під гаслом: «Приєднуйся до формування превентивної культури охорони праці».

В рамках цього тижня було проведено конкурс серед теплових районів, цехів та служб підприємства. Членами комісії було ретельно перевірено стан справ з дотримання охорони праці на кожній дільниці, кожному робочому місці, ретельність і правильність ведення нормативної документації. З особливою увагою перевірялося видачу майстрами нарядів-допусків та щоденних завдань та на безпечне виконання працівниками робіт з підвищеною небезпекою.

Під час проведення «Тижня охорони праці» на підприємство був запрошений страховий експерт відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Андрій Гапоненко.

       Комісія у складі головного інженера Богдана Мимохода, заступника головного інженера з енергетики та новітніх технологій Михайла Кобилянського, начальника ВТВ Івана Кедика, голови профкому підприємства Івана Гаврилишина та працівників служби з охорони праці – начальника Сергія Богуцького та інженера з охорони праці Наталі Фітковської за результатами конкурсу визначила переможців.

     Серед майстерських дільниць теплових районів комісія визначила переможцями: дільниця майстра Б. Козанкевича (тепловий район «Пасічна»), дільниця майстра І.Лилика (тепловий район «Дорошенка»), дільниця майстра Ю.Пелешка (тепловий район «Позитрон»).

     Серед цехів та служб підприємства відзначено: майстерська дільниця майстра В.Кріпкого (цех КВПіА), дільниця КГУ начальника Г. Багриновського (цех електрообладнання), майстерська дільниця майстра О. Поповича (цех з виготовлення, ремонту та монтажу обладнання і мереж). По виробничій службі кращою визнана хімлабораторія (начальник Г. Волочій), по аварійно-диспетчерській службі майстерська дільниця майстра С. Лаби, по ремонтно-будівельній дільниці майстра П. Жирака, по автотранспортному цеху визнано кращого водія В. Паркулаба, по електровимірювальній лабораторії – слюсаря КВПіА по калібруванню та повірці лічильників В. Короля.

Конкурс «Тиждень охорони праці» показав наскільки важливим і свідомим є виконання положень з охорони праці на нашому підприємстві.    

659 1  659 3659 4659 5659 6659 7659 8659 9