• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Заходи по підготовці теплових господарств до опалювального сезону 2012-2013

 

Пропонуємо Вам завантажити і прочитати:

Правила підготовки теплових господарств до опалювального періоду

 


 

Додаток до листа Держенергонагляду

від 19.04 .2012 р. № 22/01-198

 

Заходи

по підготовці теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання для забезпечення їх надійної (безаварійної) роботи

в опалювальному сезоні 2012-2013 р. р.

 

Для забезпечення безперервного і надійного теплопостачання, на основі аналізу експлуатації теплових господарств в попередньому ОЗП, з урахуванням вимог постанов та розпоряджень Уряду, розпорядчих документів органів центральної виконавчої влади, в період підготовки до опалювального сезону 2012-2013 р. р. необхідно виконати ремонтно- профілактичні та налагоджувальні роботи обладнання (тепломереж, ЦТП, ІТП, систем опалення та гарячого водопостачання), встановленого на підприємстві. Роботи по підготовці до ОЗП необхідно проводити у терміни, встановлені діючими нормативними документами (НД), врахувавши при складанні організаційно-технічних планів робіт основні заходи, приведені нижче.

 

1. Енергопостачальним організаціям:

1.1. Провести роботи на теплоджерелах, магістральних теплових мережах, насосних і ЦТП (по балансовій належності) по профілактиці, ремонту і заміні (при необхідності) обладнання, трубопроводів та систем регулювання і обліку теплової енергії.

1.2. Провести у встановлені терміни повірку приладів обліку теплової енергії, по яких здійснюються комерційні розрахунки, а також контрольно-вимірювальних приладів (КВП) по контролю параметрів теплоносія.  ‘

1.3. Створити необхідний запас матеріальних ресурсів, укомплектувати ремонтні підрозділи необхідними машинами і механізмами.

1.4. Провести роботи по профілактиці і ремонту зовнішніх і внутрішніх газо -, водо- і електрокомунікацій, які знаходяться на балансі підприємства.

1.5. Провести промивки, випробування і налагоджувальні роботи на обладнанні теплоджерел, теплових мереж і ЦТП у відповідності до вимог діючих НД.

1.6. Уточнити у споживачів теплової енергії їх теплові навантаження (при зміні теплових навантажень внести відповідні зміни в договори) , виконати перерахунок гідравлічного режиму (при необхідності), провести контроль встановлення розрахункових сопел і діафрагм на трубопроводах теплових мереж у споживачів теплової енергії.

1.7. Провести ревізію запірної, дренажної, повітрявипускної і регулюючої арматури’на теплових мережах.

1.8. Розробити, погодити і затвердити у встановленому, порядку робочі програми по проведенню випробувань теплових мереж на гідравлічну щільність та міцність, відповідно до вимог НД.

1.9. Провести інвентаризацію укладених договорів на постачання теплової енергії з споживачами.

1.10. Укласти договори (продовжити термін дії договорів) на водопостачання, а також на забезпечення паливом з відповідними організаціями. При роботі на твердому паливі створити його необхідний запас для проходження ОЗП.

 

2. Споживачам теплової енергії:

2.1. Провести роботи по профілактиці, ремонту, заміні (при необхідності) обладнання, теплових установок, трубопроводів теплових мереж, ЦТП, ІТП, ТП (які знаходяться на балансі), внутрішніх систем теплопостачання споруд. У відповідності до вимог ВД виконати відповідні промивки і випробування.

2.2. Провести роботи по профілактиці і ремонту внутрішніх і підвідних газо-, водо- і електрокомунікацій, які знаходяться на балансі суб’єкта господарювання, приладів контролю і регулювання теплової енергії, в тому числі по своєчасній повірці комерційних приладів обліку теплової енергії, а також КВП по контролю за параметрами теплоносія.

2.3. Уточнити договірні теплові навантаження з встановленням (при необхідності) розрахункових сопел і діафрагм на трубопроводах теплових мереж.

2.4. Провести перевірку оперативних та виконавчих ,схем теплопостачання на їх відповідність фактичному стану теплових мереж і обладнання, уточнити плани по взаємодії з оперативними службами енергопостачальних організацій на випадок аварійних ситуацій.                                                            ,

2.5. Проробити варіанти можливих аварійних ситуацій і розробити плани по їх ліквідації, з зазначенням необхідного запасу матеріалів та обладнання.

2.6. Визначити конкретні організації, які необхідно залучати до ліквідації можливих аварійних ситуацій в системах теплопостачання для усунення їх наслідків, з зазначенням відповідальних осіб, необхідної техніки, матеріальних і трудових ресурсів.

2.7. Для усунення аварійних ситуацій, скласти (скорегувати) перелік і створити (поповнити) аварійний (розрахунковий) запас запасних частин і матеріалів Для встановленого обладнання, яке експлуатується на підприємстві.

2.8. Особам, відповідальними за теплове господарство, пройти у встановлені терміни перевірку знань з технології робіт та інших НД, які стосуються теплопостачання та розрахунків за теплову енергію.

 

3. Споживачам теплової енергії, які експл\атують житловий фонд:

3.1. Розробити і затвердити у встановленому порядку плани-графіки ремонту та випробувань обладнання, теплових мереж на період проведення ремонтко- профілактичних і налагоджувальних робіт, з врахуванням дефектів, виявлених при проходженні попереднього опалювального сезону.

3.2. Створити необхідний запас матеріалів та розрахувати потребу в трудових ресурсах для своєчасного і якісного проведення ремонту обладіїання.

3.3. Виконати роботи по профілактиці і ремонту обладнання, квартальних теплових мереж, які знаходяться на балансі, а також внутрішньобудинкових систем теплопостачання.

3.4. Погодити з енергопостачальними організаціями і ‘затвердити у встановленому порядку робочі програми по проведенню випробувань на гідравлічну щільність внутрішньобудинкових систем опалення, гарячого j водопостачання та теплових вузлів.

3.5. Виконати промивку водопідігрівачів гарячого водопостачання (якщо такі є на балансі) і промивку внутрішньобудинкових систем опалення з оформленням актів встановленої форми в порядку, передбаченому вимогам НД.

3.6. Провести гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, елеваторних вузлів, водопідігрівачів гарячого водопостачання (при наявності) з оформленням відповідних актів, згідно вимог, передбачених НД.

3.7. Провести ревізію запірної та регулюючої арматури, обладнання і трубопроводів, відновити відсутнє ізоляційне покриття трубопроводів та іншого обладнання систем теплопостачання та гарячого водопостачання.

3.8. Виконати заміну (при необхідності) або ремонт- і налагодження автоматики регулювання витрати і температури на водопідігрівачах гарячого водопостачання (якщо такі є на балансі).

3.9. Перевірити комплектацію теплових пунктів і вузлів обліку теплової енергії (згідно проекту) повіреними, у встановленому порядку, контрольно – вимірювальними приладами (КВП), а також справними системами регулювання споживання теплової енергії.

3.10. Встановити розрахункові дросельні пристрої (за погодженням з Ценергопостачальною організацією та під контролем її представника) з обов’язковим опломбуванням представником енергопостачальної організації цих пристроїв та складенням відповідного акту.

3.11. Привести в належний стан приміщення і будівельні конструкції ЦТП, ІТП, ТП та забезпечити їх надійне закриття.

3.12. Утеплити віконні і дверні рами, засклити розбиті вікна сходових кліток, технічних поверхів, підвальних приміщень.

3.13. Особам, відповідальним за теплове господарство, у встановлені терміни, пройти перевірку знань з технології робіт та іншим НД, які стосуються систем теплоспоживання і розрахунків за теплову енергію.

 

Всі ремонтно-профілактичні і налагоджувальні роботи та роботи по усуненню інших порушень і дефектів, виявлених в період підготовки до ОЗП на теплових мережах, обладнанні теплоджерел, системах теплопостачання та теплоспоживання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання повин ні бути закінчені до 01 жовтня поточного року.

Готовність теплових господарств до проходження ОЗП перевіряється спеціально призначеною комісією, у відповідності до вимог НД.

За результатами перевірки складається відповідний акт перевірки готовності до опалювального періоду 2012-2013 pp.