• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Тепло внутрішньо-будинкових систем  і повітряні корки

01.12.2023

До Аварійно-диспетчерської служби (АДС) ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» продовжують надходити дзвінки щодо проблем із циркуляцією теплоносія у стояках чи рушникосушках багатоквартирних житлових будинків.

Однією з причин затримки подачі тепла до квартир є утворення повітряних корків на верхніх поверхах багатоповерхівок. Адже саме вони блокують нормальну циркуляцію теплоносія. Утворюються повітряні корки через аварійні пориви внутрішньо-будинкових систем і відключення стояків для виконання ремонтних робіт.

Для випуску повітряних корків на верхніх поверхах, у нагрівальних  батареях квартирного опалення встановлені крани Маєвського. Здійснити розповітрення і відновити циркуляцію теплоносія дуже просто і не вимагає особливих навичків і зусиль. Достатньо мати викрутку для відкриття крану Маєвського і відро для випуску води.

Проте кожного року повторюється один і той самий сценарій подій. До Аварійно-диспетчерської служби ДМП «ІФТКЕ» телефонують обурені мешканці багатоповерхівок через холодні, закорковані повітрям стояки чи рушникосушки.

У таких випадках, найпростіше і швидше було б звернутися до сусідів, мешканців верхніх поверхів вашого будинку, і попросити здійснити розповітрення, ніж чекати приходу працівників АДС чи спеціалістів теплового району. Слід поставитися із розумінням, що кількість будинків велика і миттєво спеціалісти охопити все не спроможні. До того ж, нині в більшості будинків встановлені кодові замки із системи домофонів, що ускладнює доступ до під’їздів та підвальних приміщень.

Ще однією з проблем щороку виявляється відсутність жильців саме на верхніх поверхах. А це створює проблему для розповітрювання системи подачі тепла. Все це мають вирішувати керівництво ОСББ чи управляюча компанія, яка обслуговує житлові будинки.

Проте деякі вважають, що лише тепловики зобові’язані  здійснити розповітрення, а вони готові лише скаржитися на холод, обривати телефони в Аварійно-диспетчерській службі і нічого не зробити самим.

Зрозумійте, ми працюємо для ВАС, ми прагнемо максимально прискорити подачу тепла ВАМ! Коли ж трапляється аварійний порив мереж чи вищенаведені ситуації, то просимо звертатися за контактними телефонами цілодобової Аварійно-диспетчерської служби: (0342) 56-47-82; 15-82 та 067-110-11-73.

Працівники служби зафіксують виклик в журналі обліку і спрямують вільну на даний час бригаду спеціалістів для вирішення ситуації.