• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Борги все одно доведеться сплатити

Борги все одно доведеться сплатити

F Borznyky 1011

Наряду із переважною більшістю законослухняних абонентів-споживачів теплової енергії та гарячого водопостачання, що регулярно сплачують рахунки за надані послуги, існує, на превеликий жаль, певна категорія тих, хто свідомо створює і нарощує борги за отримані послуги, які надає ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Саме з такими громадянами тримає контакт група по роботі з боржниками, яка існує при Сервісному Центрі підприємства. Очолює цю групу Руслан Коростіль. Саме з ним спілкуємося щодо нюансів знаходження порозуміння із тими, хто з тієї чи іншої причини створює суттєві борги перед теплогенеруючим підприємством.

Руслане Васильовичу, в чому полягає робота з тими, хто має борги перед підприємством?

Робота з боржниками розпочинається зі щомісячного рознесення повідомлення про суми заборгованості до поштових скриньок боржникам із проханням погасити борг, що виник перед теплогенеруючим підприємством. Наступним кроком є повідомлення громадянина листом про наявність боргу методом безпосереднього вручення і спілкування. Коли результату нема, направляється лист боржникові про намір передати документи щодо існуючого боргу для розгляду в суді. Після цього надсилається повідомлення з інформацією про дату і час судового засідання із запрошенням боржника взяти участь у судовому засіданні. Наступним кроком є повідомлення споживача про позитивне рішення суду щодо стягнення заборгованості і проханням врегулювати заборгованість ще до передачі документів до Державної Виконавчої Служби (ДВС). Якщо і після цього нема позитивної реакції з боку боржника – документи передаються у ДВС і здійснюється виїзд на місце проживання боржника з метою профілактичної бесіди і опису майна, яке може бути вилучене із подальшою реалізацією. Надалі дії служби ДВС полягають у накладанні арешту на рухоме і нерухоме майно із подальшою реалізацією його в рахунок повного погашення боргу плюс судові витрати, витрати ІФТКЕ з подачі документів до суду та витрати працівників ДВС і витрати на евакуатор та перевезення наявного автотранспорту боржника на штраф майданчик (при його наявності). Окрім цього накладаються стягнення на доходи боржника (на заробітну плату чи пенсії, а також на депозитні рахунки). Такий існує метод впливу на боржників. Він є тривалий та врешті-решт боржник змушений погасити увесь борг у значно більшому обсязі.

– Який є найбільш свіжий приклад погашення заборгованості?

Просто днями працівниками поліції був затриманий біля супермаркету «Велес» громадянин, що проживає на вулиці Хоткевича по спрямуванню працівників ДВС. Автомобіль-іномарка цього громадянина був відправлений на штрафмайданчик. Після цього цей громадянин погасив борг перед нашим підприємством в сумі понад 11 тисяч гривень. Тож виникає запитання, для чого створювати проблеми для себе і для інших, коли борги все одно доведеться погасити.

Варто нагадати, що наявність боргу не позбавляє громадян можливості в отриманні субсидії та реструктуризації боргів. Для більш зручного спілкування із групою по роботі з боржниками наводимо контактні телефони:

керівник – Коростіль Руслан Васильович, телефон: (0342) 54-09-60

телефони контролерів:

-тепловий район «Пасічна»– 58-31-11;

-тепловий район «Дорошенка» – 75-74-64;

-тепловий район «Позитрон» – 77-68-95.