• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Навчання для працівників сервісної служби

Навчання для працівників сервісної служби

1 ceminar

Днями в конференц-залі готелю «Надія», що в обласному центрі, відбувся семінар-навчання для працівників абонентських служб комунальних підприємств ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Темою семінару стала – «Робота зі споживачами: технології ефективного спілкування». А відбувся цей захід в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». До Прикарпаття прибули доповідачі-консультанти Проекту USAID Кадрія Сафіуліна – старший спеціаліст з питань залучення громадськості та Юлія Свєженцева – спеціаліст з питань залучення громадськості.

Під час семінару обговорювалися проблемні питання належного контактування зі споживачами послуг комунальних підприємств, зведення до мінімуму стресових ситуацій, методика ефективного спілкування, вміння та навички для успішного спілкування, оцінка внутрішнього стану людини та розпізнання стану співрозмовника по його жестах і рухах, вміння ефективного спілкування по телефону.

Дуже цікавою була доповідь Юлії Свєженцевої щодо психологічних аспектів уникнення конфліктних ситуацій під час ділового спілкування, подані основні типи «складних» відвідувачів і тактика спілкування з конфліктними клієнтами. Корисними стали практичні вправи з ряду проблемних ситуацій, які можуть виникати під час спілкування із клієнтами, котріі налаштовані певною мірою агресивно. Обговорено і подано приклади щодо засобів контролю за емоціями під час спілкування та методи саморегуляції.

Контакти зі споживачами часто-густо створюють стресові ситуації для працівників комунальних служб, призводять до емоційного виснаження протягом робочого дня. Тому дуже цінною стала інформація, а також практичні поради та вправи, аби зберігати спокій і уникати конфліктних ситуацій. Головним напрямком семінару стало спрямування саме на покращення якості надання послуг й культури спілкування з клієнтами. Адже працівники сервісної служби підприємства активно працюють над покращенням роботи, налагодженням ефективної комунікації, плідної співпраці та взаєморозуміння з нашими споживачами, а також вдосконаленням та підвищенням рівня професіоналізму.

Від нашого підприємства у семінарі-навчанні взяли участь 20 контролерів, працівників сервісного центру підприємства. Взяв участь у семінарі і директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою МВК МихайлоСмушак.

Присутні на семінарі-навчанні відзначили високу корисність подібних заходів і подякували організаторам і керівникам проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та спеціалістам Інституту місцевого розвитку.