• Довідка щодо заборгованості
    +38 (099) 50-62-000
    +38 (098) 50-62-000
    +38 (0342) 50-62-00
  • office@tke.if.ua
  • При аварійній ситуації
    15-82
    56-47-82
    (067)110-11-73
  • Графік роботи
    Пн-Чт: 8-1715
    Обід: 12-13

Наша участь у ІІ Міжнародному форумі

Наша участь у ІІ Міжнародному форумі

P1 Forum 1710

12-13 жовтня в нашому місті відбувався ІІ Міжнародний форум партнерських міст, метою якого є активізація багатогалузевої співпраці та обмін досвідом з питань економічного і соціального розвитку між містом Івано-Франківськом та містами-побратимами. На думку організаторів, Форум сприятиме подальшій інтенсифікації залучення коштів та інвестицій в економіку міста шляхом реалізації проектів програм та проектів міжнародної технічної допомоги.

На Форумі з доповіддю «Впровадження інвестиційних проектів Державним міським підприємством “Івано-Франківськтеплокомуненерго” по реконструкції та модернізації системи централізованого теплопостачання м. Івано-Франківська» виступив заступник директора з експлуатації Михайло Кобилянський. У своєму виступі перед учасниками Форуму він зокрема сказав:

На сьогоднішній день підприємство реалізує два інвестиційні проекти:

Перший, це «Реконструкція та модернізація системи теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська м. Івано-Франківська», що входить в програму «Демо-Україна DH» та впроваджується у 10 містах України за сприянням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, що фінансується за кредитні кошти NEFCО та кошти «Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку» (SIDA).

Другий, – реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська, що фінансується за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти «Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку» (SIDA).

For ITP 1710

По першому проекту, «Реконструкція та модернізація системи теплопостачання в районі вулиць Довга-Карпатська м. Івано-Франківська»

Проектом передбачається:

  • Встановлення 59 індивідуальних теплових пунктів, включаючи поставку обладнання та матеріалів, нагляд за монтажними роботами, введення обладнання в експлуатацію.
  • Встановлення частотних перетворювачів до існуючих насосів у приміщенні котельної по вул. Довга, 68.
  • Встановлення системи автоматичного контролю та збору інформації (система SCADA), яка здійснюватиме контроль за роботою ІТП.

Основними перевагами проекту є:

надання якісних послуг з централізованого теплопостачання та ГВП.

зниження експлуатаційних витрат;

скорочення тепловтрат в системах гарячого водопостачання;

зменшення витрат електроенергії та паливних ресурсів;

скорочення викиду шкідливих речовин в атмосферу і, як наслідок, поліпшення екологічної ситуації.

На сьогоднішній день всі ІТП встановлені та ведуться роботи по їх веденню в експлуатацію.

По другому проекту, «Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання м. Івано-Франківська»

Проектом передбачається провести наступні заходи:

1. Реконструкція котельні, що знаходиться на вул. Тролейбусна, 40а, із встановленням одного котла на біопаливі потужністю 4 МВт з допоміжним обладнанням та із встановленням еконромайзера для двох існуючих котлів.

2. Реконструкція котельні, що знаходиться на вул. Дорошенка, 28а, встановивши котел на біопаливі потужністю 3 МВт з тягодуттєвим обладнанням.

3. Реконструкція котельні, що знаходиться на вул. Довга, 68а, встановивши новий газовий котел потужністю 9 МВт з тягодуттєвим обладнанням.

4. Реконструкція котельні, що знаходиться на вул. Військових Ветеранів, 8а, встановивши 4 нових газових котлів загальною потужністю 8 МВт, здійснивши повну автоматизацію та диспетчеризацію котельні та замінивши насосне та інше котельне обладнання на нове енергозберігаюче та енергоефективне.

5. Реконструкція котельні, що знаходиться на вул. Медична, 17а, встановивши 2 нових газових котлів та одного котла на біопаливі, і замінивши насосне та інше котельне обладнання на нове енергозберігаюче та енергоефективне.

6. Влаштування індивідуальних теплових пунктів в багатоповерхових житлових будинках та бюджетних закладах міста, теплоносій до яких постачається від котелень Дорошенка, 28а, Тролейбусна, 40а та ЦТП Надвірнянська, 44а Хоткевича, 34а.

7. Здійснити демонтаж існуючих теплових мереж та проклаcти новий трубопровід теплової мережі з використанням попередньо-теплоізольованих труб (з переходом з чотирьохтрубної системи теплопостачання на двохтрубну систему теплопостачання) вмікрорайонахДорошенка і Тролейбусна

8. Реконструкція магістральної теплової мережі по вул. Стуса та ЦТП вул. Хоткевича, 44а та Надвірнянська,34а

На сьогоднішній день підприємство реалізовує 3 компоненти цього проекту, а саме:

  1. “ Реконструкція та модернізація котельні на вул. Медична, 17А”
  2. “ Реконструкція та модернізація котельні на вул. Військових Ветеранів, 8А”

Wijsk Wet 1710

На даний час завершені роботи з монтажу газових котлів з допоміжним обладнанням та проводяться роботи по встановленню котла на біопаливі.

Завершені роботи з монтажу чотирьох газових котлів з допоміжним обладнанням

3. Встановлення котла на біопаливі в котельні на вул. Тролейбусна, 40А

На даному етапі проводяться роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації.

Очікувані результати

Реалізація даних проектів дасть можливість ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» надавати якісні послуг теплопостачання та гарячого водопостачання мешканцям міста Івано-Франківська, шляхом розвитку системи теплопостачання, підвищення ефективності діяльності підприємства, зменшення використання паливно-енергетичних ресурсів, та зниження викидів шкідливих речовин.

Також, максимально зменшити втрати тепла при транспортуванні теплової енергії, а автоматизація і регулювання постачання теплоносія до споживачів надасть можливість цілодобового надання послуги з гарячого водопостачання.